Domácí ostuda a prohra s Počenicemi

30.08.2017 07:34

Neděle 27. 8. 2017 16:30

TJ Těšnovice - TJ Počenice-Tetětice 0:2 (0:1)
150 diváků    

Rozhodčí: Caletka Bedřich - Sucharski Daniel, Benedikt Ondřej (laik).

Branky: 5. Novotný, 48. Kunčar (penalta).  

TJ Těšnovice: Zavadil Filip - Novotný, M. Pochylý (74. Šiška M.), Hrabal (46. Parobek), Šojdr -  Halamíček, Židlík, Matuška, Černý (59. Zavadil Dominik) - Malát,  Mršťák.

TJ Počenice-Tetětice: Tesák - V. Zbořil, Cigánek (72. Klapil), Juřena, O. Kunčar, Vlha (80. T. Kunčar), Novotný, Tesař, Jánský (89. A. Barnet), M. Barnet (60. Hrušák), Šimčík.


Místo toho, aby se hráči Těšnovic povzbudili dvěma body dovezenými minulý týden z Komárna, tak se stal opak. K tréninku a zápasu se dostavilo minimum hráčů, opět z různých důvodů. Zranění jsou neodiskutovatelný fakt, pracovní povinnosti se musí brát v potaz, dovolené ty jen dokreslují shodu nešťastných okolností. Chuť a maximální nasazení bohužel nebyla vidět v samotném zápase u většiny nastoupivších hráčů i když se v kabině snažili nemyslet na to, v jakém rozpoložení nastupují, někteří s nedoléčeným zraněním a sebezapřením. Také pro dřívější náhradníky, kteří mnohdy projevovali pocit nedocenění a nespokojenosti, to jsou šance na dokázání něčeho, co ale vůbec nebylo vidět, spíše naopak. Počenice toto rychle vycítili a dokonce domácí hráče napadali při rozehrávce, což v minulých vzájemných zápasech bylo nemyslitelné. Pomohla jim i šťastná vedoucí branka, když Novotný z velké dálky skákavou střelou nachytal domácího brankáře "na hruškách". Hosté pak dokonale zvedli "pokos", což byla jejich další velká zbraň. Po velkých chybách v domácí rozehrávce či "organizaci" hry se pak hosté dostali do dvou velkých šancí, ale brankář Filip Zavadil tentokrát předvedl výborné zákroky.   

Druhá půle začala pro domácí opět hodně špatně. Ze ztráty na útočném velkém vápně byl brejk, absolutně nezajištěná obrana nestačila na nic jiného než na faul Tesaře a nařízenou penaltu proměnil O. Kunčar. Otevřenější, ale statická a pomalá hra domácích byla k ničemu, naopak hostům se naskýtaly velké možnosti k dalším jednoduchým brejkům. Dvě až tři šance z nich pochytal brankář Zavadil nebo byli hosté nepřesní v koncovce. Domácí měli možnost snížit Halamíčkem, ale jeho branku neuznal rozhodčí pro údajné předchozí zpracování si míče rukou. Nadějně vypadal útok Černého, který si hlavou posouval míč přes vyběhnuvšího brankáře Tesáka, který byl u míče později a domácího hráče srazil v území mimo veké vápno. Otřesený Roman Černý s tržnou ranou na hlavě na nosítkách opustil hřiště do nemocnice a všichni mu přejeme brzké uzdravení a návrat na hřiště. Za něj šel na hřiště dnes druhý brankář Dominik Zavadil do útoku. Rozhodčí Caletka pak udělil faulujícímu brankáři Tesákovi jen žlutou kartu a následnou gólovou střelu Židlíka z trestného kopu vyhlavičkoval hostující obránce z prázdné brány, takže pro domácí zase všechno špatně. Do konce zápasu se už nic podstatného nestalo a hosté si odvezli zasloužené tři body. 

Hned po zápase navíc rezignoval domácí trenér Hamrla, který tak vydržel u mužstva  jen pár týdnů a dále se s tímto neutěšeným stavem nechtěl popasovat, nyní je na vedení klubu a zbytku hráčů poprat se se situací a navodit zlepšení. Vedením celku mužů byli zatím pověřeni Roman Potočný a Josef Židlík.


-RP-

         

Josef Židlík, hrající asistent trenéra Těšnovic: "Snad se na mě nikdo neurazí z hráčů obou týmů, ale dnešní fotbal moc krásy nepřinesl. Hráči Počenic plnili taktiku trenéra Janeckého na výbornou. Brankář Tesák nakopne míč na 70 metrů a pak se svádí souboje o míč. Ty dnes vyhrávali většinou hosté, ale dost jejich zákroků bylo za hranicí pravidel. Nejvíce toho schytal Roman Černý, který si nakonec odnesl pět stehů na hlavě. Náš tým se hodnotit ani nedá, to nejsou Těšnovice. Chtěli jsme hrát kombinačně po zemi, ale nevěříme si a bojíme se hrát. Látáme sestavu, jak se dá. Každý zápas hraje jiná a na psychice mužstva je to znát. Teď se musíme semknout a bojovat o každý bod."


Josef Hrušák, předseda Počenic: "V posledních dvou kolech jsme naše poločasové vedení nedokázali udržet, až nyní proti Těšnovicím jsme zodpovědnou a taktickou hrou vyválčili tři body. První branku jsme vstřelili v 5. minutě, kdy odražený centr Vlhy dopravil do sítě Novotný. Brzy po změně stran jsme po faulu na Tesaře přidali O. Kunčarem z penalty druhý gól. Domácí byli ve finální fázi bezradní, za celý zápas si vypracovali málo příležitostí, zatímco my jsme další stoprocentní šance neproměnili. Naše vítězství je určitě zasloužené."