Sokol Tečovice - Těšnovice 1:2 ( 1:2 )

12.08.2012 07:17

Sokol Tečovice - Těšnovice 1:2 ( 1:2 )

Těšnovice se v Tečovicích představily s mnoha změnami v kádru. Po skončení loňského ročníku ukončili v Těšnovicích hostování a nebo odešli na hostování Juráň, Veselý, Bartůšek, Bernatík, Michálek, na listinu sudích I a II ligy se dostal Pochylý. Tyto hráče nahradili Valoušek, Chalupa, Zavadil, Slováček a na poslední chvíli získaný David Petrúsek. Další nový hráč Lukáš Bernatík nemohl kvůli menšímu administratvnímu pochybení nastoupit. První utkání bylo zároveň i premiérou nové trenérské dvojice Michal Hradil - Josef Židlík.

Od začátku utkání byli hosté aktivnější a svým pohybem dělali domácím velké problémy. Do 15. minuty si Těšnovice vytvořily několik příležitosti, které bohužel neskončily v síti domácího brankáře. Vyvrcholením tlaku a dobré hry hostujících hráčů byl zákrok na Matušku v pokutovém území, jenž sudí Koláček, debutující v 1.B třídě, posoudil jako penaltový. K zahrávání pokutového kopu se postavil zkušený Nehoda a s přehledem proměnil. Těšnovice tak byly odměněny za svoji aktivitu vedoucí brankou. Další branka padla opět do domácí sítě, když po rohovém kopu domácí odvrátili míč pouze na nohu Pluhaře a ten nekompromisní ranou zvýšil vedení Těšnovic. Do průběhu prvního poločasu ovšem trošku nešetrně zasáhl sudí Koláček, jenž po čistém skluzu Nehody nařídil pokutový kop i pro domácí, jenž byli tímto výrokem také velmi překvapeni. Domácí pokutový kop proměnili a do konce poločasu trošku hostující mužstvo přehrávali. Mladé mužstvo Těšnovic tuto křivdu muselo rozdýchat.

Do druhého poločasu ovšem opět nastoupilo v podání Těšnovic bojovně naladěné a výkonem v prvním poločase posílené mužstvo. Domácí si s pohybem a aktivitou hostí nevěděli rady a tak především nakopávali míče, které ale obrana v čele s dvojicí Pluhař - Nehoda s přehledem sbírala. Domácím po celé utkání dělali svými rychlými průniky potíže zejména Chalupa, Suchánek, Malát. Klid na kopačky hostujícíh hráčů mohla přinést několikrát právě tato trojice hráčů, ovšem míč se jim do branky nepodařilo dostat a tak domácí v závěru moc útočili a snažili se vyrovnat. Ovšem dobře bránící a bojujíci hosté v čele s přehledem cyhtajícím Valouškem vítězství ubránili a odvezli si tři body.

Závěrem je nutno dodat, že se jednalo po dlouhých letech o vítězný start do sezony. Ne nadarmo se říká "špatná generálka dobrá premíéra". Premiéra trenéra Hradila dopadla na výbornou a jeho svěřenci si zaslouží za výkon jedničky s hvězdičkou.

V dalším utkání přivitají Těšnovice na domácím hřišti jednoho z očekávaných favoritů na první příčku a to mužstvo Malenovic. Utkání začíná v 16:30.

Sestava Těšnovic: Valoušek - Slováček, Nehoda, Pluhař, Židlík -  Matuška ( 60. Kunc ), Šojdr - Novotný ( 76.Petrúsek ), Chalupa, Malát - Suchánek

Branky Těšnovice: Nehoda, Pluhař

ŽK:Slováček, Matuška, Nehoda

Sudí: Koláček, Malota,