76.minut v deseti a bez brankáře, ale s remízou.

10.05.2013 19:57

TJ TĚŠNOVICE - SK JAROSLAVICE 0:0

Sestava: Šišma - Bartušek J., Pluhař, Slováček, Kunc - Petrůsek (13.Novotný), Chalupa, Šojdr, Malát (85.Nehoda) - Matuška - Černý R. (70.Židlík).

ČK: 13. Šišma

Nabitý program na hřišti Hanácké Slavie postavil před hráče Těšnovic výzvu v podobě 3 utkání během 6 dní. Poslední z této trojice bylo utkání proti aktuálně druhým Jaroslavicím.

Před utkáním musel trenér Hradil  se svým týmem řešit post brankáře. Valoušek si totiž odnesl ze středečního zápasu ve Skašticích pochroumané rameno. Do branky se postavil Jiří Šišma, jenž se opět po několika letech vrátil vypomoci svému bývalému oddílu. Při předzápasové rozcvičce se navíc lehce zranil Novotný, jehož v obraně nahradil Jirka Bartůšek a na hrot se postavil Roman Černý.

Nejdůležitější moment utkání se odehrál ve 13. minutě kdy se hosté dostali za obranu domácích a vyběhnuvší Šišma dle názoru rozhodčích nedovoleně zastavil pronikajícího útočníka. Byť nebyl uplně posledním hráčem domácích a hostující hráč byl již hodně z úhlu sudí Olša šáhl ihned po červené kartě. Obnovená premiéra Šišmy tudíž neměla dlouhého trvání. Do branky se postavil obránce Novotný a hned předvedl, že bude víc než slušný záskok. Perfektním skokem k tyčce kryl střelu z trestného kopu. Domácí se zatáhli na svoji polovinu hřiště. Jaroslavice byli neskytnutou výhodou zaskočeny a pocelý zbytek poločasu se marně zkoušeli dostat na kobylku vzorně bránícímu mužstvu Těšnovic.

Poločasová přestávka posloužila domácím k upřesnění si úloh na hřišti a způsobu hry. Jaroslavice působili hodně bezzubě, když už se dostali na dostřel branky Novotného míče končili v zámezí a nebo na kopačkách obránců domácího celku. Hosté hrozili zejména ze standartních situací kde měli výškovou převahu. Domácí bojovali ze všech sil nebylo na hřišti hráče jenž by vypustil sebe menší souboj. Postupem času Jaroslavice čím dál více otvírali obranu a domácí se pomalu osmělovali směrem dopředu. Několikrát se pustil dopředu dokonce stoper Pluhař. Jednu z největších šancí měl Černý, který využil zaváhaní stoperů Jaroslavic a řítil se na branku hostí, ovšem zakončení se mu nepovedlo dle představ. Domácí i s pomocí štěstěny odvrátili všechny snahy Jaroslavic o vstřelení branky a když v poslední minutě zastavli hostující obránci výpad Pluhaře  skončilo utkání dělbou bodů. Hráči Těšnovic sklidili za svůj heroický výkon potlesk od přítomných diváků.

-OB-

Ostatní výsledky: Louky – Kostelec u Hol. 1:4 Plachý – Marek D., Marek T., Kovalda, Chudárek, Baťov 1930 – Březnice 2:1 Spurný D., Ančinec – Chvíla, Lukov – Tečovice 2:1 Svozil, Smetana – Bořuta, Ad. Hulín – Malenovice 2:2 Janda, Zlámal – Malota 2, Skaštice – V. Otrokovice B 1:2 Motal – Šuranský, Frydrych. Utkání Lubná – Lužkovice bylo pro nezpůsobilý terén odloženo na 6. 6. (18.00).