Áčko se po zápase v Lubné cítí poškozeno

08.10.2012 11:15

TJ Sokol Lubná – TJ Těšnovice 2:2 (2:1)

Branky: M. Ančinec 2 – vlastní, Pluhař.

Rozhodčí: Konečný Bronislav – Mikoška Zdeněk, Juřena Jiří

TJ Sokol Lubná : Blažek – Rosecký, Jirásek, Valach, Skácel, Havlík, Žiak, Piškula, Rybenský, Bačinský, Ančinec M.,

TJ Těšnovice: Zavadil – Bartušek, Pluhař, Slováček, Židlík,  Petrúsek (Malát), Matuška, Pochylý Martin, Kunc, Chalupa, Suchánek (Šojdr)

Po vynikajícím výkonu v utkání s Loukami odjížděli naši kluci do Lubné s vírou, že v derby zápase v Lubné domácí výkon zopakují a dovezou body do Těšnovic. Před zápasem vzhledem k velmi hustému dešti musel rozhodčí rozhodnout, zdali se vůbec bude hrát, kdy byla více než třetina hřiště pod vodou, ale rozhodčí nakonec hřiště uznal jako způsobilé. Což s přibývajícími minutami se ukázalo jako špatné rozhodnutí, kdy déšt neustále sílil a situace na hřišti neměla s fotbalem nic společného, kdy se jednalo o regulérní zápas vodního póla a rozhodčí nenašel odvahu utkání ukončit. Samotný úvod utkání ukázal, že se zápas bude vyvíjet podle not dvou arogantních šašků v podobě rozhodčích. První akce Lubné skončila brankou v naší síti, kdy nepochopitelný odskok míče neodhadl Zavadil a Ančinec skóroval do prázdné branky. Za pár minut se snášel do šestnáctky Těšnovic centr, který Pluhař hlavou odvrátil a v tom se ozvala píšťalka rozhodčího a k úžasu všech byla nařízena penalta, kterou Ančinec se štestím proměnil. Další průběh zápasu potvrdil, že rozhodčí má eminentní zájem, aby Lubná v zápase vyhrála. Neustále otáčel fauly, pískal vše pro domácí a vrchol všeho byl, kdy po centru z rohu dal Jirka Pluhař gól hlavou, kdy hlavičkoval otočen zády k brance, ale rozhodčí po chvíli váhání si uvědomil, že gól daly Těšnovice tak zapískal faul a gól neuznal. Ke cti našich kluků je potřeba uvést, že ani proti 13 protivníkům (domácího pomezního laika nepočítám, ten byl z trojice rozhodčích nejlepší) se nenechali vyprovokovat a dál bojovali, kdy po prudkém centru Kamila Chalupy z levé strany si domácí hráč srazil míč do sítě a bylo sníženo na 2:1. Tento gól již rozhodčí musel uznat, protože se s tím již nic nedalo vymyslet. Ve druhém poločase již bylo pod vodou více jak třičtvrtě hřiště a hráči Lubné pod taktovkou hlavního rozhodčího dále drželi těsný náskok. Naše kluky několikrát podržel gólman Zavadil, kdy se již snažili hrát vabank a vyrovnat. Toto se podařilo po skrumáži v šestnáctce domácích, kdy Jirka Pluhař dorazil míč do prázdné brány. Ke stínu utkání patří brutální zákrok na Peťu Suchánka, kdy před zraky rozhodčího dostal ránu do zad a musel být střídán. Nakonec se klukům podařilo dosáhnout remízy, kdy toto však já osobně považuji jako výhru. Před začátkem zápasu jsem doufal, že stesky funkcionářů jiných mužstev nejsou pravda, ale to co se dělo v Lubné mi vzalo veškeré iluze a je jen svědomí funkcionářů Lubné jestli je takové body těší. I přesto je chci ubezpečit (pokud si toto přečtou), že v Těšnovicích je nic podobného čekat nebude, kdy u nás raději podporujeme mládež a ne arogantní šašky s píšťalkou. Jinak kluci díky za bojovnost.

Text: M.Bsonek

Ostatní výsledky: V. Otrokovice B – Jaroslavice 4:1 Železník, Kozel, Ševčík, Němec, – Doboš, Skaštice – Malenovice nehráno pro nezpůsobilý terén (odloženo na 12. 10., 15.00), Ad. Hulín – Tečovice 4:1 Simerský M., Spáčil, Štoll, Kubo – Frkal, Lukov – Březnice 2:3 Malota, Svozil – Šmigura, Juráň, Teplý, Baťov 1930 – Kostelec u Hol. 4:1 Zapletal L. 3, Krajča – Juránek, Louky – Lužkovice 2:2 Mičola, Plachý – Holý, Ronza