Bouřka o poločase ukončila přestřelku s Tlumačovem

22.09.2014 06:48

Na neděli 21.9. bylo naplánováno utkání mezi A mužstvem TJ Těšnovice a hostujicím S.K.Tlumačov.

Zápas začínajícím v 15.30 provázelo svítící slunce a hřiště bylo také perfektně připraveno.
Zápas na čas zahájil hlavní rozhodčí pan Roman Dunda.Obě mužstva chtěli hrát aktivní fotbal a co nejdříve se ujmout vedení.
Hned minutu po začátku poslal Pochylý míč ze středu hřiště do strany na rozběhlého Chalupu, bohužel jeho centr zastavil obránce hostů.
Na tuto akci měl tým z Tlumačova odpověď, kdy z oblasti velkého vápna promarnil svou velkou šanci Máčala, který střílel vedle.Domácímu celku se začítek zápasu zcela nevyvedl, o čem svědčí i to, že v 5. minutě kapitán Duroň střelou z dvaceti metrů otevřel skóre na 0:1.
Odpověď na to se domácí snažili, ale kombinace Janoštík-Pochylý-Chalupa přisnesla pouze rohový kop.Zvýšit měli hosté šanci, po tom co Psota projel domácí obranou, ale střílel naštěstí pro domácí vedle.
V 10. minutě obdržel domácí Janoštík žlutou kartu za okomentování výroku rozhodčího.
Poté se TJT začalo dařit, mužstvo kombinovalo a útočilo ze stran.Šanci na srovníní, po tom co byl faulován Černý měl Janoštík, ale trefil pouze zeď.Ale ve 14. minutě Novotný nacentroval na Janoštíka a ten srovnal na 1:1.
Domácí se ale se srovnáním nemohli spokojit a dále se snažili o dálší gól.Bohužel centr J. Bartuška na Janoštíka byl zblokován na roh.
Po deseti mitutách od srovnavajícího gólu centroval O. Bartušek na J. Bartuška, který přesně dal hlavou míč k tyči a stav byl 2:1.
Žloutou kartu viděl tlumčovský Duroň v 25. minutě, po faulu na Chalupu.
O další navýšení se dále snažili svými střelami O.Bartušek, Novotný těžkým míčem, který ovšem brankař chytil.
v 26. minutě za nedovolená zákrok byl domácí Řehák odměněn žlutou kartou.
Od 30. minuty zasáhl do hry i hustý déšť.
V 31.minutě zvýšil na 3:1 svým fantastickým přehoděním brankaře Černý.
Hned v 32.minutě z tresného kopu, střelou zatočenou okolo zdi snížil Máčala.na stav, 3:2.
Úpravu na 4:2 početný zástup diváku viděl v 38.minutě, kdy Pochylý poslal míč do běhu na J.Bartuška a ten centroval na Janoštíka, který po kličce  proměnil.Tlumačov ještě do konce zápasu zahrozil střelou od postranní čáry, kdy brankař Maceja musel střelu vytahovat na roh.
Protože s hvizdem oznamující poločas se déšť znatelně zhoršil, vyhodnotil po přestávce hlavní rozhodčí terén za nezpůsobilí k další hře, zápas nebyl dohrán.
Náhradní termín, kdy se celý zápas bude opakovat byl domluven na úterý 28.10. od 14.00 a budeme rádi , když přijdete mužstvo podpořit.
 
TJ Těšnovice - S.K.Tlumačov 4:2(nedohráno) Janoštík 2, J.Bartušek, Černý- Duroň, Máčala
 
Sestava:
Těšnovice:Maceja, Pochylý, O.Bartušek, J.Bartušek, Chalupa, Černý, Janoštík, Šojdr, Novotný, Řehák, Pluhař - Křížek, Židlík, Malát, Petrúsek, Švec
Tlumačov:Škrabal, Tyl, Duroň, Malý, Mudřík, Zálešák, Psota, Máčala, Sedlář, Jonášek, Vrána - Barwing, budin, Juháňák, Mouka, Jonášek