Čaj o páté s Jirkou Malátem

26.08.2019 23:35

V nedělním utkáním proti Sokol Slavkov patřilo jedinému muži. Byl jím střelec vytouženého hattricku Jiří Malát jr., který se už po třech kolech trefil po čtvrté a zařadil se mezi nejlepší střelce týmu.


Vyjde vás hattrick draho? 

Jako pokladník si budu muset něco napsat, ale i trenéra to bude něco stát 

Byla i nějaká oslava? 

Po zápase jsme chvíli poseděli,ale nic velkého. Teď se budeme připravovat na další zápas, který budeme chtít zvládnout a dovést body z venku.

Patříte mezi střelce od mládí, nebo to byl od vás spíš mimořádný kousek? 

Statistiku si nevedu. V mládežnických kategorií jsem dával góly a to jsem si přenesl i do dospělého fotbalu. Možná těch gólů mohlo být i víc, někdy to chce víc klidu v koncovce.

Váš trenér Potočný říkal, že to nebyl moc pohledný zápas, ale spíš boj. Souhlasíte? 

Ano, bylo to hodně o soubojích, které někdy byli až za hranou. Z naši strany to nebyl nejlepší výkon,ale utkání jsme zvládli a před domácími diváky vyhráli. 

Čím si vysvětlujete ten výborný start do sezony?  

Asi málo kdo čekal, že po třetím kole budeme mít 8 bodů. V kabině vládne pohoda, kterou se snažíme přenést i na hřiště a zatím to přináší výsledky. 

Věříte, že byste mohli třeba soutěž i vyhrát? Máte vyšší cíle? 

Na to nemyslíme. Jdeme zápas od zápasu, ale pokud by se to povedlo, byl by to určitě úspěch pro celé Těšnovice. Cíl jsme si před sezónou nestanovili, ale určitě chceme hrát minimálně střed tabulky.

Vy jste v kariéře prošel spoustou klubů. Na které období rád vzpomínáte? Kde se vám dařilo nejvíc? 


Určitě rád vzpomínám na první sezónu v mužích ve Zdounkách, kdy se podařilo soutěž vyhrát. To se naopak nepovedlo v minulé sezóně, kdy jsme k tomu měli blízko, ale právě ve Zdounkách jsme zápas nezvládli. Ale minulou sezónu beru jako úspěšnou a doufám, že nebyla poslední.



Nemrzí vás, že nyní hrajete pouze první B třídu?

Určitě ne, v Těšnovicích je teď dobrý kolektiv, v kabině si to všechno sedlo a jsem rád, že se nám daří.