Cenná výhra mužů v Chropyni

24.09.2017 11:15

FK Chropyně B - TJ Těšnovice 1:3 (0:2)

Branky: 45. Polášek Aleš (pen.) - 24. Černý Roman, 36. Černý Roman, 74. Malát Jiří

Rozhodčí: Skyba - Hušek, Křepelka

Diváků: 80

Sestava: D.Zavadil - Novotný, Svačina, Pochylý, Halamíček - Hrabal (69. Šiška), Matuška, Židlík (87. F. Zavadil), J.Malát - Černý (46. Parobek), Mršťák. Připraveni: Řezníček L.            


V sobotním utkání v Chropyni proti tamní rezervě nastoupili muži na umělé trávě. Oba celky postrádaly několik hráčů, ale i tak se hrálo  technické a vyrovnané utkání. Těšnovice byly dnes lepší v koncovce, když jejich první dvě branky vstřelil pohotový Černý, který musel o poločase střídat a pospíchat do zaměstnání. Ještě mezitím ale musel sledovat jak domácí brankou do šatny z penalty snížili na rozdíl jedné branky. Na začátku druhé půle měli domácí velkou převahu a několik šancí, které zlikvidoval brankář Dominik Zavadil za velké pomoci spoluhráčů, když zejména Hrabal a Novotný uklízeli míče nebezpečně se pohybující kolem brankové čáry. Jednu velkou šanci pak domácí zahodili překopem poloprázdné brány. Postupem času se Těšnovice z tlaku vymanily a měly velmi nebezpečné protiútoky. V několika situacích chyběla lepší finální fáze, ale v 74.minutě předvedli hosté fotbalovou lahůdku, když Židlík centroval svou "slabší" pravačkou na Maláta, který bombou z voleje z rohu velkého vápna vymetl šibenici protilehlé strany branky. Stejný hráč pak pálil z dvaceti metrů a jeho střela olízla břevno. Další jeho pokus skončil na boční síti. Do velké šance se dostal střídající Filip Zavadil (jinak brankář) a jeho podélné zakončení vytěsnil domácí gólman. Po standardní situaci pak dal pěkný gól hlavou střídající Matěj Šiška, ale po ofsajd nemohla být branka uznána. V závěru si už Těšnovice výhru pohlídaly, několik standardních situací domácích uskákala obrana nebo si s hlavičkami Navrátila poradil brankář D. Zavadil. Hosté nakonec po týmovém výkonu odváží tři body.   

-RP-


Komentáře z relaizačních týmů obou celků:

Igor Štěpánek, trenér Chropyně B: "Nastoupili jsme oslabeni o tři hráče, kteří ve stejnou dobu hráli za A tým. Zápas měl dobrou úroveň. Po chybách krajních obránců jsme prohrávali 0:2. Podařilo se nám snížit z penalty. Na začátku druhé půle měli velké šance Kovařík a Štěpánek, ale vyrovnat se jim nepovedlo. Potom přidali hosté nádherný gól, který měl prvoligové parametry, a zaslouženě zvítězili."

Josef Židlík, hrající trenér Těšnovic: "V prvním poločase se hrál kvalitní fotbal a šance byly k vidění na obou stranách. My měli trochu více ze hry a dvakrát se prosadil Roman Černý. Domácí pak snížili z penalty, když ve vápně fauloval pronikajícího hráče brankář. Začátek druhé půle jsme nezačali dobře a soupeř nás začal zlobit rychlými akcemi a vytvořil si několik šancí. Naštěstí pro nás ani jednu neproměnili a hra se pak začala vyrovnávat. Patnáct minut před koncem předvedl parádní volej Jiří Malát a konec zápasu jsme si už pohlídali. Diváci museli být spokojeni, obě mužstva předvedla rychlý a technický fotbal s pěknými akcemi na obou stranách."