Drama se štatným koncem pro Těšnovice

06.04.2014 09:15

Kostelec U Holešova - Těšnovice 2:3 (1:1)

B: Petrúsek, Bartušek J., Chalupa

Sestava: Valoušek ( 46.Maceja ) - Novotný, Slováček, Pluhař, Kunc - Chalupa, Pochylý ( 70. Židlík ), Bartušek O., Matuška, Petrúsek ( 85. Štěpánů ) - Bartušek J. ( 65. Černý )

Rozhodčí: Slavík - Rybka, Dunda

Těšnovice zavítali tentokrát do Kostelce u Holešova, kde je čekal posílený domácí celek jenž bojuje o záchranu. V brance domácích se objevil nedávný spoluhráč některých našich hráčů z dorostu HS Kroměříž Vít Švec a v poli domácí představili Jakuba Samsonka a Jiřího Sumce. Už se stává železnou pravidelností, že počasí v Kostelci při utkáních s Těšnovicemi nepřeje fotbalu a velké návstěvě domácí fanoušků.

Říká se, že vítězná sestava se nemění. Toto pravidlo ovšem trenérské duo Hradil, Židlík nemoholo dodržet. Doma zůstali zraněný Malát se Zikmundem a nemocní Pernorio a Šojdr. Do utkání tak museli naskočit Slováček s Matuškou i když ještě nebyli uplně zdravotně v pořádku.

Vzájemné oťukávání moc dlouho netrvalo. Hosté chtěli diktovat a tvořit hru, ale k šanci to nevedlo. Jako velmi důležitou se ukázala 11.minuta. Domácí zahrávali standartní situaci brankář Valoušek místo chycení míče jej pouze vyrazil před domácího hráče, pro něhož již nebyl problém dostat míč na zcela volného Geráta a domácí vedli 1:0. Vzápětí po rozehrávce se ovšem prosadil hostující štírek Petrúsek. Po levé straně utekl domácím bekům a střelou z úhlu mezi nohy domácího Švece bylo srovnáno. Těšnovice byli lepším mužstvem lépe kombinovali, jejich gólová snaha končila neslavně. To co se podařilo neproměnit bylo neskutečné. Stačilo více štestí a poločas mohl skončit i jiným výsledkem. Nutno dodat, že i domácí si vytvořili šance a to zejména po standartních situacích kdy využivali své výškové převahy.

V poločase byl nucen trenér Hradil opět sáhnout do sestavy ze zdravotních důvodu. Nepřijemné žaludeční potíže vyhnali z branky Valouška. Hostující svatyni tak šel bránit do druhé půlky nestarnoucí a věčně dobře naladěný Jiří "Dědek" Maceja.

Obraz hry ve druhé půli se nezměnil. Těšnovice měli lepší pohyb, byli silnější na míči a včas zachytávali všechny domácí pokusy o rozjetí nějaké šance. v 68. minutě dostala Těšnovice, tak jako v minulém domácícm utkání, do vedení dvojice Dalibor Kunc - Jiří Bartušek. Prvně jmenovaný krásnou kolmici mezi obránce vyslal Bartuska k solovému úniku a ten Jirka s přehledem proměnil. Těšnovice pak měli spousty dalších šanci na zvýšení náskoku, ale tato sobota byla ve znamení zahazování šancí. A tak dle zákonů schválnosti, byli Těšnovice za svoje neproměňování potrestány. Pět minut před koncempo rohovém kopu byl Maceja lehce přidržen a již nestačil reagovat na hlavičku domácího hráče.

Hostující hráči ovšem nechtěli z dobřeho rozehráneho boje odjíždět jen s jedním bodem. Rychle se s vyrovnání otřepali a ještě víc zatopili pod kotlem, Unavení domácí hráči, nestačili na Chalupovu rychlost a kombinaci hostujících hráčů. V poslední minutě se po kombinaci Černého s Matuškou ocitl sám před golmanem domácích Slováček ovšem ve skluzu netrefil dobře míč.Škoda, že si nevšiml za ním nabíhajícího Štěpánů, jenž měl v tu chvíli lepší palebnou pozici.

V hektickém závěru se po centru Židlíka a závaru před brankou dostal míč k volnému Chalupovi a ten výstavní střelou pod břevno nedal Švecovi v domácí brance žádnou šanci. Výbuch radosti a euforie jak na hřišti na lavičce tak i mezi přítomnými fanoušky Těšnovic byl neskutečný. Pro tyto okamžiky byť infarktové se fotbal hraje. Dnes byla radost se na Těšnovice dívat hráči dali do utkání všechno a byli po zásluze odměněni

 -OB-