Historicky první vítězství

24.08.2020 06:09



S pokorou, úctou k soupeři, ale odhodlaně a s touhou získat první tři body. S tím vstupovali Těšnovice do prvního ,,domácího,, zápasu nové sezony. A plány se podařilo naplnit beze zbytku. Odpovědný výkon celého týmu a tři přesné trefy přinesly zasloužené vítězství.


TJ Těšnovice - TJ Šumice 3:1 (3:1)

Branky: Brázdil, Bernatík, Mršťák - Pilka


Těsnovice: Zavadil- Brázdil(Slováček),Šilinger,Mrázek,Pluhař,Chalupa,Suchánek(Bartůšek),Urubek(Novotný),Mršťák(Matuška),Malát,Bernatík


Komentář trenéra Romana Potočného

Do utkání jsme vstoupili aktivně, bohužel jako první obdrželi branku po vydařeném brejku hostů. Před tímto momentem se potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš, kdy míč poskakoval domácím hráčům v malém vápně na hlavách, bohužel jsme jej nedostali až do branky. Naštěstí nás obdržená branka nesrazila do kolen, jako tomu bylo minulý týden. Zvyšovali jsme tlak a ve 20 minutě se uvolnil Mršťák ve vápně hostů a centrem našel hlavu dobře nabíhajícího Brázdila. Hned o 6 minut později byl faulován ve vápně Bernatík a sám faulovaný vstřelil druhou branku utkání, která nás posadila na koně. Kompletní otočení výsledku jsme stvrdili třetí brankou, kdy po kombinaci se k míči dostal agilně hrající Mršťák, který poslal prudký centr do vápna a nikdo jej netečoval, avšak propadl na zadní tyč. Druhou půli jsme kontrolovali hru, drželi více míč na kopačkách a čekali kde se nám otevře prostor ke skórování. Do dobré příležitosti se dostal Bernatík a v souboji jeden na jednoho byl úspěšnější hostující Šidlo v brance. Hosté však ani za nepříznivého stavu nic nezabalili a hrozili rychlými brejky do naší otevřené obrany, jeden takový však v úniku hostující útočník poslal těsně vedle. V samotném závěru jsme měli ještě 2 brejkové situace, ale špatným vyřešením jsme už další branky nepřidali. Dnes jsem s hrou naprosto spokojený, jako by dnes nastoupilo nové mužstvo ve srovnání s minulým týdnem. Doufám, že v podobných výkonech budeme pokračovat i nadále.



Strůjce dnešního vítězství, který byl u všech třech gólech Michal Brázdil a jeho komentář k zápasu


,,Výhra se nerodila lehce, hostující tým nám vstřelil z ojedinělé akce gól, ale ukázala se síla mužstva a ještě do poločasu jsme zápas zvládli otočit. Když jsme přidali třetí gól, už jsem věřil, že dovedeme utkání do vítězného konce. Hráli jsme s pokorou, chtěli jsme být silní na míči. To se dařilo, máme tři body, jsme spokojeni."