Hodnocení podzimní části sezóny trenérem M.Hradilem a poděkování za jeho práci

15.12.2016 15:46

Po posledním podzimním zápase letošní sezony OP trenér mužů Michal Hradil poskytl Týdeníku Kroměřížska a regionálnímu serveru kromerizsky.denik.cz krátké zhodnocení. Mimo komentáře sportovní stránky oznámil také nečekané ukončení na postu hlavního trenéra mužů TJ Těšnovice, což v předstihu sdělil také členům výkonnému výboru. Text článku je uveden níže.


"Podzimní část pro mne dopadla ne úplně optimálně. Co se týče herního projevu, jsem hodně spokojený. Žádný ze soupeřů nás nedokázal přehrát, nebo dostat pod výraznější tlak. Zápasy jsme měli většinu času pod kontrolou. Vadí mně tři podzimní porážky, ale i v těchto zápasech byla naše hra dobrá a kvalitní. Se Zdounkami čaroval Rampas v bráně, Slavkovu p. H. vyšel druhý poločas excelentně, o zápase s Holešovem B už toho bylo v novinách dost. V zimní přestávce musí tým zapracovat hlavně na finální fázi a zakončení. Na každý vstřelený gól, jsme spotřebovali hodně šancí. Tým jako takový by se měl citlivě doplnit, není třeba žádných velkých obměn. Benjamínci, střední generace i staří zkušení pardálové fungovali skvěle jako tým. Skvěle se jeví mladý Zavadil v bráně, výborně zahrál a skvělou produktivitu měl Pluhař. Ten borec to jsou plíce Těšnovic. V obraně dominoval a skvěle dirigoval Potočný. A tak bych mohl pokračovat dál. Já osobně po podzimní části u týmu ze zdravotních důvodů končím," překvapil trenér bronzového celku po podzimu Michal Hradil. "Chci celému klubu a hlavně pánům Macejovi a Židlíkovi poděkovat za skvělou spolupráci a spoustu krásných sportovních i životních zážitků."


V osobě Michala Hradila přichází klub o člověka, který měl s týmem vždy velmi dobré výsledky podložené poctivou přípravou, náročností na sebe, na hráče a realizační tým. Nezbývá než jeho rozhodnutí pochopit, respektovat, poděkovat mu za vesměs kladný přínos a popřát pevné zdraví a štěstí v osobním životě. Rádi ho uvidíme na zápasech TJ Těšnovice.


Pro vedení klubu tak opět nastala otázka koho na uvolněný post, přičemž řešení změn na pozici hlavního trenéra celku mužů je dlouhodobě z různých důvodů nejčastější manažerský úkol. I přes zvažování či jednání řady kandidátů se nakonec dospělo k tomu, že trénování mužstva převezme dosavadní asistent Jiří Maceja (trenérská licence UEFA B), hrajícím asistentem trenéra zůstává Josef Židlík. Ze strany Jirky Maceji při vzájemných jednáních padlo m.j. přání dočasného působení, přičemž vedení by rádo slyšelo na dlouhodobější spolupráci. Tento zkušený, kvalifikovaný a poctivý srdcař byl a aktuálně je kandidátem č.1, ale sám se cítí být s ohledem na jeho další sportovní i mimosportovní aktivity časově a fyzicky natolik vytížen, že se na roli hlavního trenéra až tak nehrne. Proto mu bude nadále významně pomáhat Josef Židlík, který m.j. propojuje komunikaci mezi týmem mužů a výborem klubu. V realizačním týmu je v řešení a přípravě také další částečná externí výpomoc, zejména po kondiční a metodicko-konzultační stránce. Věříme, že celek mužů změny vstřebá a nadále bude předvádět kvalitní výkony a výsledky odpovídající špici okresního přeboru a tradicím Těšnovského fotbalu.


-RP-