Hodnocení roku

26.12.2019 12:03

Blíží se nám pomalu konec roku 2019, a tak mi dovolte zbilancovat uplynulý ročník z pohledu Těšnovické kopané.

Uplynulý rok 2019 je z mého pohledu brán jako velmi úspěšný. Dařilo se mládežnickým týmům i mužům, se kterými jsem měl tu čest absolvovat báječnou jízdu jarní částí okresního přeboru, až do posledního kola ve Zdounkách, které bylo vyvrcholením našeho působení v okresním přeboru. A přesto, že jsme nevyhrály celou soutěž, beru 2. místo jako úspěch a zároveň jsme si předvedenými výkony zasloužily pozvánku do I.B třídy.

Nabídku jsme samozřejmě přijaly, byl to náš dlouhodobý cíl, který se podařilo v letošním roce naplnit. Hodnocením uplynulé půl sezóny nemůže být nic jiného než spokojenost, protože první místo čekal málokdo. Do nové sezóny jsme šly však s pokorou a vidinou, že nebudeme hrát, pro nás v nové soutěži, jen druhé housle. Vstup do soutěže nám vyšel, sbíraly jsme body jak na domácím hřišti, tak i na hřištích soupeřů a sebevědomí v každém z hráčů stoupalo a na předvedené hře to bylo vidět. Neupustily jsme od kombinační hry, která je nám vlastní, ani proti soupeřům, kteří příliš atraktivní kopanou nehráli. Na domácím hřišti jsme položily kámen úspěchu celého podzimu, protože nás zde dokázalo přehrát a sebrat body jen jedno mužstvo, avšak ani v tomto utkání jsme nebyly horším týmem. Jako nejlepší utkání a reklamu na fotbal považuji zápas proti Slovácku "C", kde nechybělo nic. Plná tribuna na domácím utkání, krásné branky a předvedená hra. Pozitivum vidím také v tom, že v nejednom utkání jsme prohrávaly a zápas dokázaly otočit ve svůj prospěch. Je vidět, že tento tým se nikdy nevzdává. Utvořila se skvělá parta, která si umí vyhovět jak na hřišti, tak i mimo něj, a dosažené výsledky tomu naprosto odpovídají. Dalším důležitým faktorem je, že vážnější a dlouhodobá zranění se nám v celém roce téměř vyhýbala. Proto tedy uplynulý rok hodnotím pozitivně.

Do Nového roku bych chtěl Vám všem i Vašim rodinám a blízkým popřát hodně štěstí, zdraví, lásky. Spoustu vstřelených branek na utkáních TJT.