Je to tady.... První kolo poháru v neděli

30.07.2020 22:34

 

TJ Těšnovice vstoupí v neděli 2.srpna do poháru DATART v rámci prvního kola kde se představí na hřišti FK Chropyně. Co od duelu proti soupeři, která je pro těšnovické hráče neznámá očekávají Petr Suchánek a kapitán Jiří Pluhař?

Těšnovický kapitán sice tento týden strávil ještě dovolenou v Praze, kde trénoval individuálně, ale předtím otrénoval všechny tréninky. „Zdravotně se cítím fit. Po fyzické stránce to ještě není ideální, jsem rád za každý trénink, ale doufám, že vše bude v pohodě,“ říká. „Na místním hřišti v Chropyni už jsme hráli minulý rok proti Skašticím B, takže víme, jaký velký hřiště nás čeká. Velice důležitý bude začátek zápasu. Soupeř bude chtít ukázat svoji sílu, takže to bude vyloženě o tom, co my mu dovolíme,“ tuší kapitán Pluhař.

On i Petr Suchánek jasně deklarovali, že hlavním cílem je postoupit do dalšího kola a přistoupit k DATART poháru s plnou vážností. „Je to pro nás stejně důležitá soutěž jako 1.A, i zde chceme uspět,“ má jasno Suchánek, který se mimo jiné připravuje na Olympia Amateur Europe v kulturistice.„Chropyně má svou velkou kvalitu, i když hraje 1.B třídu, ale nezapoměnte, že ještě nedávno hrála Krajský přebor. Sílu soupeře respektujeme, je třeba k tomu přistoupit vážně a postoupit do dalšího kola,“ dodává Petr Suchánek

Zároveň připouští svůj názor, že trenér v utkání vyzkouší dosud nepříliš vytěžované hráče. „Jsou různé varianty sestavy, které zvažuji. Musím brát ohled i na zdravotní stav hráčů a jejich přístup k tréninku. Těsně před zápasem se rozhodneme, jak to postavím,“ říká trenér Roman Potočný.

Výkop zápasu v Chropyni je na programu v neděli 2.8.2020 v 17:30 .

 

Nová posila Ondřej Šilinger 

Novou posilou TJ Těšnovice je Ondřej Šilinger z FC Kvasice.

„Těšnovice jsou pro mě výzva a další posun v mé dlouhé kariéře. Měl jsem i další nabídky a to i z ciziny na přestup, ale rozhodl jsem se pro Těšnovice,“ říká 40letý stoper, který prozradil, že mu Těšnovice doporučil náš hráč Petr Suchánek.

„Na nové angažmá v Těšnovicích se hodně těším. Vím, že v klubu v minulosti působilo, a i nyní působí hodně skvělích fotbalistů. Rád bych na ně navázal. 1.A třída i zápasy v poháru jsou pro mě obrovskou výzvou, dokázat s Těšnovicemi něco co tady ještě nebylo,“ řekla nová posila. „Už jsem se informoval i na fanoušky, prý jsou v Těšnovicích skvělí, ale neodpouští žádný zaváhání a na setkání s nimi se těším,“ vzkázal Ondra.