Krásný zápas s výbornou kulisou skončil dělbou bodů

12.08.2013 19:59

-OB- NA ÚVOD JE TŘEBA SE PŘÍZNAT A ČLÁNEK JE PŘEVZAT OD KOLEGY Z WEBU SKAŠTIC. Tento článek přesně vystihl to co se odehrávalo na trávníku a tudíž není potřeba vymýšlet nic jiného. Poděkování za velmi dobrý popis utkání do Skaštic

Celkem 6 branek, 2 penalty, krásné góly, tvrdé, ale férové osobní souboje, pěkné akce a nadprůměrný fotbal. To vše bylo k vidění v 1. kole I.B třídy v zápase našeho A mužstva  s domácím celkem Těšnovic. Ten, kdo zavítal v neděli odpoledne na fotbalové utkání do Těšnovic, určitě nelitoval. Skaštice v zápase třikrát vedly, ale domácí tým pokaždé dokázal srovnat stav.

Od úvodu zápasu se hrál svižný fotbal. Domácí hráči se snažili na svého soupeře vletět hned od začátku. První náznak šance si ale vypracoval hostující Milan Frýdl, který se prodral přes obránce až do pokutového území, ale jeho střela byla zblokována pouze na roh. Hráči Těšnovic to zkoušeli střelami ze střední vzdálenosti, ale ty pro brankáře Barcucha nepředstavovaly velké nebezpečí. Po 10 minutách hry se Skaštice více odvážily na půli soupeře a Zdeněk Konečník vybojoval dvě standardní situace. Tu druhou si rozehrál nakrátko s Motalem a nabil pod sebe Zbyňku ULIČNÉMU. Ten se z první opřel do balónu a jeho střela skončila v levém rohu domácí brány. Tato výstavní trefa potěšila oko nejednoho diváka. Inkasovaný gól zabrzdil aktivitu domácích hráčů. Naopak zvýšit vedení mohl Sova, ale jeho střela bez přípravy šla jen nad břevno. Těšnovice se chytily šancí Kunce, který se po sérii odrazů dostal k míči, ale nedokázal zacílit mezi tyče. V další velké šanci se ocitl Petrúsek, který využil své rychlosti  a prodral se až před Barcucha, ten však jeho střelu vyrazil a dokázal zneškodnit i dorážku dobíhajícího Černého. V 37. minutě se už skóre měnilo. To po naší levé straně utekl útočník Roman ČERNÝ a s pomocí tyče dostal balón za brankovou čáru. Minutu před koncem poločasu se dral do šance Konečník, kterého zastavil až domácí obránce, ale rozhodčí velmi sporný střet jako penaltový neposoudil. Do šaten se tedy šlo za stavu 1:1.

Ve druhé půli zlepšili naši hráči pohyb bez míče a taky přesnost přihrávek. Domácí obrana tak měla více práce než v prvním poločase. Po pěti minutách hry zahrávaly Skaštice dvě slibné standardní situace. Ale Konečník a posléze ani Motal nedokázali propálit zeď domácích hráčů. V další šanci byl Zdeněk Konečník, který se už napřahoval ke střele, ale na poslední chvíli odvrátil obránce míč na roh. Po něm se dostal míč opět ke Zdeňku Konečníkovi. Ten prošel do soupeřovy šestnáctky, ze dvou obránců udělal přihlížející panáky a pravačkou zavěsil přesně k tyči. Vedení Skaštic však trvalo jen několik málo sekund. To utekl po pravé straně Chalupa, nacentroval přesně na volného ČERNÉHO a ten z voleje poslal míč s pomocí teče obránce pod břevno. Po hodině hry byl v další šanci opět domácí útočník Černý, ale jeho zakončení jen olízlo břevno hostující brány. V dalším průběhu hry se hrál bojovný fotbal převážně ve středu hřiště. Oba trenéři se snažili oživit hru čerstvými hráči. Rozruch v obou táborech přinesla až 78. minuta, kdy po souboji Ježáka s domácím kapitánem Pluhařem odpískal rozhodčí pokutový kop za hraní rukou. Odpovědnost na sebe vzal Jiří KVASNIČKA a poslal Skaštice potřetí do vedení. Naše mužstvo se už snažilo o udržení výsledku. Docela se mu to i dařilo. Soupeř se k ohrožení Pavla Barcucha nemohl dostat. Až v 89. minutě si v souboji s Pluhařem počínal nešikovně obránce Tomáš Motal a dal tak rozhodčímu příležitost odpískat druhou penaltu v utkání. Tu proměnil SLOVÁČEK a stanovil tak konečný výsledek.

Tento zápas se zapsal do trendu tohoto úvodního kola soutěže. Střelci se činili i v ostatních zápasech a jasně tak předčili své defenzivní kolegy. V 7 zápasech padlo celkem 41 branek. To je dobrá reklama na další kola.

Těšnovice – Skaštice 3:3  (1:1)

Branky: 37., 54. Černý, 89. Slováček z pen. – 15. Uličný, 53. Konečník, 78. Kvasnička z pen.

Žluté karty: Súkup, Židlík – Janalík, Soukup

Rozhodčí: Ponížil, Zapletal, Novák

Diváci: 250

Sestava Skaštic:

Barcuch – Soukup (67. Ježák), Janalík (K), Sedlák (89. Blanarovič), Motal T. – Bubla, Sova, Kvasnička, Konečník – Uličný, Frýdl M.

Trenér: Ivo Frýdl

Sestava Těšnovic:

Valoušek – Súkup (65. Novotný), Slováček, Pluhař (K), Kunc – Chalupa, Matuška (60. Pochylý), Suchánek, Židlík – Černý (88. Zikmund), Petrúsek (75. Malát)

Trenér: Libor Foltýn