Lídr tabulky z Otrokovic byl nad síly A mužstva

22.04.2013 08:34

TJ TĚŠNOVICE A - SK BAŤOV 1930 1:5 (0:2)

Branky: Matuška – Ančinec, Vitásek, Spurný, Janovský, Krajča

ČK: 90. Malát

Těšnovice: Valoušek - Novotný, Slováček, Nehoda, Kunc (46.Židlík ) - Chalupa ( 75. Petrúsek ), Pochylý, Matuška, Suchánek, Malát - Černý ( 36. Bartůšek )

SK Baťov 1930: Stýblo - Žíla (81.Prokeš), Spurný M., Zapletal, Horák - Daněk, Vitásek, Spurný D. - Janovský, Ančinec (76.Přikryl), Krajča.

Utkání s lídrem tabulky se podařilo dostat na travnaté hřiště s cílem trošku zaskočit hostující mužstvo jenž je zvyklé na umělou trávu. Do utkání nemohl naskočit stále zranění stoper Pluhař, kapitán Židlík nastoupil až do druhého a tak Těšnovice vedl jako kapitán Martin Pochylý. Mužstvo chtělo navázat na dobré výkony a prodloužit letošní neporazitelnost. Začátek utkání nenaznačoval nějaké potíže. Hra se po většinou odehrávala mezi šestnáctkami. Nejvetší šancí domácích měl po průniku z pravé strany Chalupa, jenž ke smůle domácích místo střely volil přihrávku před branku. Bohužel se potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš. Domácí nedokázali v 31.minutě dostat míč do bezpečí a po skrumáži se prosadil hostující kanonýr Ančinec. Domácí obránci vehementně protestovali, jelikož Ančinec stál v ofsajdovém postavení. Sudí branku uznali a hostujícíh hráčů bylo najednou plné hřiště. Domácí hráči jakoby zapoměli na hru jenž je zdobila v úvodních kolech a v zimní přípravě. Jednak začali nakopávat míče a hlavně neměli vubec čas na rozehrávku. Otrokovičtí fotbalisté rychle a velmi prezicně nabourávali taktiku domácích. Druhou branku vstřelili hosté v poslední minutě kdy se okolo Kunce prohnal Ančinec a Vitásek se i přes vehementně bránícího Novotného prosadil.

V poločase domácí trenér trošku musel zvýšit hlas a nabudit skleslé mužstvo, které potřebovali trošku probrat.

Odhodlání poprat se s výsledkem ovšem po pěti minutách druhé půle utnul Spurný a pojistil vítězství Baťova. Hostující mužstvo přidalo ještě další dvě branky a dokonalo první porážku v kaledářním roce pro Těšnovice. Malou nálaplastí na kravcející srdíčka fanouškou byla akce po niž Matuška snížil a v úplném závěru potěšil oko diváka Židlík jenž svoji pravačkou trefil spojnici břevna a tyče Stýblovi branky. V závěru přišel ještě jeden hřebíček do rakvičky v podobě červené karty pro Maláta.

Utkání Těšnovicím vůbec nevyšlo a hráči viděli že je potřeba ještě tvrději  pracovat přípravě. No nic život jde dál a v dalších utkáních je potřeba zase ukázat že nedělní vypadek byla jen výjímečná záležitost

 

Ostatní výsledky I.B.tř.

Jaroslavice – Malenovice 3:1 Švach 2, Batík - Zimčík

Tečovice – V.Otrokovice B 1:0 Šnajdr Z.

Březnice – Skaštice 2:2 Dobeš, Šmigura – Frýdl, Chorý

Kostelec u Hol. – Ad. Hulín  0:1 Horáček

Lůžkovice – Lukov nehlášeno

Lubná – Louky 1:1 Běťák - Plachý