Místo přípravy jen zapas černá vs. bílá

17.07.2014 18:19

Dne 13.7. naše A mužstvo mělo sehrát přípravné utkání s týmem SK Paseky. Tohoto jsme se však nedočkali, jelikož pro nedostatek hráčů se soupeř na poslední chvíli omluvil. Přes snahu realizačního týmu se v takto krátkém čase nepodařilo zajistit jiného soupeře, to se ukázalo jako šťastná náhoda.

Díky obsáhlému kádru mohl trenér Michal Hradil sáhnout k náhradnímu plánu. Ten byl jasný. Nikdo nechtěl návštěvníky areálu TJT zklamat a proto trenér rozdělil hráče na dvě poloviny. Hrálo se v sestavě po deseti hráčích v bílém dresu a po deseti v černém. Utkání probíhalo 2x30 minut a přineslo mnoho zajímavého.

Úvodním hvizdem byl zápas zahájen rozhodčím Stanislavem Pochylým a mužstvo v bílém bylo už od první minuty aktivnější. Diváci netrpělivě čekali na první branku, o kterou se postaral po přihrávce Slováčka Pernorio. 8. minuta přinesla pro černou velké překvapení. Brankář Švec i přes kontakt s míčem neodvrátil vedení bílé 1:0.14. minuta přinesla střelu O. Bartuška ze středu velkého vápna nad již ležícím brankařem, 2:0. S 18. minutou přišel na hřiště hustý déšť, kterému se ovšem kvalitní zápas nepovedlo sabotovat. První gól pro černou stranu zajistil z rohu vápna J. Bartušek ve 30. minutě, 2:1.

Ve prvních 10 minut druhé půle bylo provázeno již jen lehkým deštěm. Další zajímavé výměny si diváci dočkali ve 34. Minutě, kdy po centru J.Bartuška Kunc srovnal na 2:2. Již v 36. minutě Řehák přihrál ve vápně míč na Janoštíka, které tímto pomohl černým k vedení 2:3. Radost černých vydržela ovšem jen do 39. Minuty, kdy Chalupa prokličkoval obranou soupeře a srovnal na 3:3.43 minuta sebou přinesla gól ze 40ti metrů. O tento se postaral Bartušek, který tímto odvážným kopem získal vedení pro bíle 4:3. Ovšem hned ve 44. minutě tentokrát Bartušek v černém opět srovnal stav na 4:4.

Další gólovka na sebe nechala čekat do 49. Minuty. Opětovné vedení bíle 5:4 zajistil Černý po přihrávce od Bartuška. Od úvodu utkání uběhlo 52 minut a černý brankař špatně rozehrál. Tohoto se zdatně chopil Chalupa. Snaha se vyplatila a skóroval na 6:4. V 56. minutě se uvolnil Pernorio a po kličkování soupeřovou obranou se mu podařil další gól, který dopomohl bílé k definitivnímu vítězství 7:4.

 

 

Pro lepší připravenost týmu bylo z obou stran vybráno 5 hráčů, kteří stříleli penalty, i z těch vám přinášíme krátce info:

 

Bílí tým: Pernorio – minul bránu, Slováček – středem proměnil, Chapupa – po zemi vsítil, Černý – gól k tyči, Šojdr – s přehledem proměnil

Černý tým: J. Bartušek – přestřelil, Janošík - strefil pouze břevno, Řehák – nastřelil tyč, Petrůsek – vsítil středem po zemi, Kunc - proměnil vzduchem k tyči.

 

Zápas - Bílá : Černé - 7:4

Penalty – 4:2 pro Bílou

Střelci

Bílá: Pernorio(8., 56), O.Bartušek(14., 43.), Chalupa (39., 52.)černý(49.)

Černá: J. Bartušek(20., 44.), Kunc(34.), Janošík (36.)

 

Sestavy

 

Bílá: Maceja, Novák, Slováček, Chalupa, Šojdr, Piškula, O. Bartušek, Černý, Pernorio Petrúsek, Nehoda ml.

Černá:Švec, Štěpánů, Novotný, Pluhař, Kunc, Petrúsek, Pochylý, Janoštík, J. Bartušek, Řehák