Otočený zápas proti Lubné

09.04.2017 22:02

Neděle 9. 4. 2017 15:30   

TJ Těšnovice - FK Lubná 1959 3:2 (0:2)
250 diváků    

Rozhodčí: Tříska Zbyněk.        

Branky: 57. Potočný Roman, 73. Mrázek Tomáš, 87. Šafařík Pavel   - 7. Kovařík Martin, 28. Scholz Radim

TJT: Zavadil - Dočkal (64. Šafařík), Potočný, Konečný, Židlík (56. Novotný) - Matuška, Pluhař, Mršťák, Majkrič (89. Šojdr) - Černý (71. Mrázek), Malát. Připraveni: Řehák. Trenér Jiří Maceja.

FK Lubná 1959: Marák - Kulcsár, Moravčík, Ševčík, Havlík R., Rybenský (46. Kašík), Scholz, Haloda, Havlík I., Železník, Kovařík (76. Bačinský). Trenér Vladimír Andrýsek.


Za krásného jarního počasí a tradičně před pěknou diváckou kulisou se hrál populární derby zápas. V domácí sestavě m.j. dostali přednost mladší hráči Dočkal a Konečný, kteří jsou spolu s brankářem Zavadilem věkem ještě dorostenci a potřebují se učit, přičemž tento zápas byl pro ně velmi dobrou školou. Domácí hráči se museli obejít bez trenéra Maceji, který byl na týden mimo ČR a při účasti asistenta tranéra Židlíka na hřišti pomohl s koučováním bývalý hráč Těšnovic Parobek, který vedl i celý tréninkový týden. A před zápasem a dlouhou dobu i během něj to vypadalo na značkou komplikaci a tápání.

V prvním poločase sice domácí častěji drželi míč, ale s malým pohybem, malou rychlostí, malým důrazem, navíc nepřicházela potřebná kvalita ani žádný moment překvapení. Jednoduše a důrazně hrající Lubné to dokonale hrálo do not, zejména když si v 7.min. Dočkal v obranné snaze srazil Kovaříkovu střelu do vlastní sítě a když po zmatcích v domácím vápně zvyšoval už na 0:2 pohotový Scholz. Za Těšnovice mohl snížit po rohu Mršťáka stoper Potočný, ale hlavou těsně nedosáhl.

Ani prvních deset minut druhé půle nenasvědčovalo tomu, že by se obraz hry příliš změnil. Až přehození několika postů a prostřídání přineslo změnu. Nejprve krásnou střelou z tresného kopu zakroutil míč k tyči nejlepší hráč domácích Potočný a když se krátce po svém příchodu na hřiště gólově prosadil důrazný Mrázek, tak se začalo hrát o vítěznou branku. Lubná promarnila nadějné brejky Železníka, kdy se zaskvěl brankář Zavadil, který vyrazil poté i nádhernou bombu Radima Havlíka z 30 metrů. Pak ale jako by Lubné docházely síly, domácí toho dokonale využili, konečně vyvinuli větši tlak a dramatické utkání nakonec rozhodl nádhernou křížnou střelou pod břevno střídající Šafařík, který zužitkoval přihrávku od Majkriče po jeho předchozí individuální akci přes půl hřiště. Do konce utkání si už domácí výhru a tři body pohlídali, Lubná i přes poctivý a nadějný výkon odjíždí s prázdnou.

Celkově férově hrané utkání s velkým přehledem řídil rozhodčí Tříska.