Penaltové drama na úvod sezóny

30.03.2015 05:40

V prvním jarním utkání Těšnovice přivítali souseda v tabulce tým Malenovic. Soupěř přes zimu trošku omladil a zároveň posílil mužstvo s cílem zachránit 1.B třídu. Stejnou touhu mají i domácí a tak se hrálo takzvaně o šest bodů.

Aktivně vstoupili do zápasu domácí, kteří měli častěji míč u nohy a byli v osobních soubojích živější a důraznější něž-li soupěř. Ovšem veškerá snaha nebyla korunována brankou.Hosté se prezentovali důraznou hrou na hranici pravidel. Ve 23. minutě hostují útočník zakopl o Pluhařovu nohu zcela mimo souboj o míč a sudí pískal penaltu. Struška jí bezpečně proměnil a hosté vedli 0:1. Domácí tato branka trošku rozhodila. Jako klíčové pro vývoj utkání se ukázalo vynucené střídání Křížka, jehož nahradil Malát. Byl to právě Malát jehož nepovedený centr k překvapení všech skončil v poslední minutě první půle v brance Malenovic.

I druhý poločas začal pro domácí dobře. Ještě se ani diváci neusadili na lavečkách a už se radovali z vedoucí branky domácího celku. Pluhařovu střelu z trestného kopu brankář Juráň jen vyrazil a nikým neatakovaný Malát poslal míč do sítě. Hosté ovšem nehodili flintu do žita a domácí zatlačili domácí do defenzívy. Těšnovice byli v rozmezí 60 až 70 minuty pod palbou hostujících hráču ovšem Valoušek byl vždy na místě. V 66.minutě však již nestačil na dělovku Maříka 2:2. Moc líbívý fotbal se poté nehrál značné množství nepřesností na obou stranách lze přikládat snad jen nervozitě. Do konce zápasu se i přes pár naznaků zejména ze strany domácích nic podstatného nestalo a tak letos poprvé měli možnost diváci v Těšnovicích v utkání prvního týmu vidět novinku letošní sezóny pokutové kopy. Ty rozhodl svými zákroky domácí golman Valoušek jenž vychytal hned tři střelce Malenovic. Bodík navíc tedy zůstal v Těšnovicích.

 

Těšnovice - Malenovice 3:2 (1:1 ) po p.k.

B: 2x Malát, rozhodující p.k. O.Bartůšek - Stuška, Mařík

Rozhodčí: Kýr - Zapletal, Novák

Těšnovice: Valoušek - Novotný, Pochylý, Pluhař, Křížek (41. Malát ) - Řehák (83. Šojdr), Matuška, O.Bartůšek, Židlík - Černý (73. Petrúsek ), Šafařík

Malenovice: Juráň - Zbranek, Gazda, Zimčík (84. Hodský), Bartoň, Střelec, Votava, Torma, Mařík, Brázda, Struška

 

Pokutové kopy:

Těšnovice: Uspěli - Pochylý, Šafařík, Bartůšek

                 Neuspěl: Pluhař

Malenovice: Uspěli: Brázda,Torma

                  Neuspěli: Votava, Mařík, Struška