Příprava mužů proti kombinovanému celku Kvasic

19.02.2017 20:44

Druhý přípravný zápas mužů v zimní přípravě 2017:

Neděle19.2.2017 18:00 hod.

TJ Těšnovice -FC Kvasice B+A 0:4 (0:4)

Branky: Večerka, Lepša, vlastní, Ambruz.

Sestava: Zavadil - Novotný (46. Židlík), Potočný, Parobek, Halamíček - Majkrič, Pluhař, Malát D. (65. Novotný), Malát J. - Černý, Mrázek. Trenér Maceja.


Ve druhém utkání zimní přípravy se hráči Těšnovic utkali s kombinovaným celkem Kvasic A (1.A.třída) a Kvasic B (okresní soutěž). První poločas patřil jednoznačně kvasickým hráčům, kteří drželi míč, dobře a rychle kombinovali a také si chytře počkali na chyby hráčů Těšnovic, ze kterých padly první dvě branky. Akce Kvasic chodící většinou přes osu Šilinger, Brázdil, Lepša, Večerka, Janoštík byly nad síly Těšnovic, kteří navíc utkání odehráli opět v neúplné sestavě. Poločasové skóre bylo pro Těšnovice ještě milosrdné, kromě čtyř obdržených branek je jednou zachránilo břevno po lobu Janoštíka a několikrát výborně zasáhl brankář Zavadil. Do druhé půle nastoupilo více hráčů kvasického béčka drigovaných zejména Šilingerem a Musilem a zápas se vcelku vyrovnal. Těšnovice se dostali i do dvou šancí, ale brankář Belza své hráče podržel, stejně jako na druhé straně Zavadil při kontrech Kvasic do otevřené obrany, což bylo zejména v posledních dvaceti minutách, kdy Těšnovice pro zranění hráčů dohrávaly nejprve v devíti a později dokonce v osmi lidech v poli. 

Největším aktuálním problémem Těšnovic je docházka hráčů na tréninky a také na přípravné zápasy, přičemž podmínky pro trénování jsou připraveny velmi dobré (např. 2 x týdně hřiště s umělou trávou 3.generace v Kroměříži) plus 1 x týdně navíc posilovna.