Příprava mužů proti kombinovanému týmu Příluk

26.02.2017 19:39

Třetí přípravný zápas mužů v zimní přípravě 2017:

Neděle 26.2.2017 16:00 hod. Zlín-Vršava.

FK Příluky A/B -TJ Těšnovice 2:7 (0:2)

Branky: Malát J. 3, Černý 2, Majkrič, Mršťák.

Sestava: Zavadil - Židlík, Parobek (46. Konečný), Slováček, Dočkal - Matuška, Pluhař (46. Šojdr), Mršťák, Majkrič (75. Parobek) - Černý, Malát J. Trenér Maceja.


V dalším utkání zimní přípravy se hráči Těšnovic utkali s kombinovaným celkem Příluk A (1.B.třída) a B (III. třída okresní soutěž Zlín). Utkání se hrálo na menším ze dvou hřišť s umělou trávou ve Zlíně-Vršavě, která byla na rozdíl od vedlejšího nového starší a totálně zničená. První poločas měl větší kvalitu a vyrovnanost, na straně Příluk bylo více hráčů z kádru 1.B.třídy. Ti se také dostali do prvních dvou šancí, ale bez gólového zakončení. Na druhé straně zapadl dlouhý centr Majkriče až do sítě překvapeného brankáře. Pak Příluky po rohu trefily hlavou břevno. Na druhé straně šel sám na bránu Černý, ale nedal. Až nádherný centr Slováčka a perfektní hlavička nabíhajícího Maláta přinesla druhý gól. Těšnovice si pak vypracovaly další šance, ale Černý, Mršťák, Majkrič ani Pluhař další branku nepřidali. I tak bylo dvougólové vedení proti kvalitnímu celku velmi dobré.

Druhý poločas zejména domácí prostřídali, často chybovali v rozehrávce a nestačili zachytávat kolmé a rychlé útoky Těšnovic. Hlavně rychlý Malát na levé straně často unikal a buď přesnými přihrávkami před bránu připravoval branky pro Černého nebo sám zakončoval do sítě. Postupem času se hra více otevřela a také Příluky dokázali dvakrát skórovat do otevřenější obrany Těšnovic. Další střely bezpečně zneškodnil brankář Zavadil. Pěkná kombinace středem hřiště na jejímž konci byl Mršťák přinesla šestý gól Těšnovic a účet zápasu dokončil přesnou ranou pod břevno Malát.