Proti Lukovu vybojována první domácí výhra Áčka

17.09.2012 15:46

TJ TĚŠNOVICE - SK LUKOV 3:2 (1:1)

Branky: Slováček, Malát, M.Pochylý z p.k. - Macík, Brázda

Sestava domácích: Zavadil - Bartušek J., Slováček, Pluhař, Židlík - Chalupa (Novotný), Šojdr (Petrůsek), Pochylý M., Malát - Suchánek - Nehoda (Bernatík L.)

Sestava hostů: Jokl - L. Vitovský, Brázda, Králík, Šimčík - L. Vitovský, T. Teplý, Svozil, Malota, M. Teplý - Macík, Hudeček

ČK:  80.min. M.Teplý

Rozhodčí: Horváth (Vyškov) - Havlín (Brno), Panáček (Chropyně) Delegát: Hubál (Sušice).

Diváků: 150

V úvodu zápasu dvou celků spodku tabulky byli o trochu lepší zkušení hosté, kteří ještě před nedávnem hráli slušný střed 1.A.třídy než v minulé sezóně sestoupili. Domácí s promíchanou sestavou vinou zranění zejména Matušky a Novotného, museli nastoupit s několika hráči, kteří měli v nohách náročné sobotní utkání za béčko. V 8. minutě střílel prudce hostující T.Teplý z dobré posice mimo bránu. Hosté zlobili zejména přes svou aktivní levou stranu a oproti domácím se jim dařila rozehrávka. Obraz utkání vyústil ve vedoucí gól hostů ve 20. min., když se po prohraném souboji dostal míč až příliš lehce do vápna k Macíkovi, který technickou střelou levačkou těsně uvnitř vápna k tyči rozvlnil síť na 0:1. Po obdržené brance se domácí zvedli a snažili se více zaměstnávat soupeřovu obranu a brankáře Jokla. Nadějné útoky Suchánka, Nehody, Maláta a Chalupy nebyly dotaženy do finální fáze a zakončení. Lukov se soustředil na obranu a brejky, po jednom z nich ve 31.min. vnikl do vápna Macík, kde v mírném úhlu svedl souboj o míč s daleko z brány vybíhajícím brankářem Zavadilem a po tomto souboji, kdy byl dřív u míče přepadl přes nohy brankáře, přičemž hosté se hodně dožadovali penalty, ale rozhodčí Horváth, který byl hodně blízko tak souboj jako penaltový neposoudil. Z pohledu diváků to vypadalo jako faul, ale od toho je na hřišti sudí sledovaný delegátem KFS za pomoci zkušeného AR1 z krajského přeboru.  Na druhé straně rozhodčí nepískal penaltu ani po souboji uvnitř vápna Lukova, kde byl tělem obránce Brázdy při přebírání míče lehce postrčen Nehoda, ale tady o penaltový faul určitě nešlo. Poté rozhodčí možná pro zklidnění jejich atmosféry zapískal několik přímých volných kopů pro hosty, ale Malota ani Macík tyto situace z dobrých posic nezahráli dobře. Závěr poločasu patřil domácím. Ve 36. minutě hlavičkoval Nehoda do připraveného brankáře. Za chvíli nato pálil z voleje prudce Suchánek, ale brankář střelu vyrazil. Ve 42. minutě dnes na stoperu hrající Slováček vypálil z více než 40 metrů a překvapil povyběhnutého Jokla, který na míč nedosáhl a ten zaplul pod břevno na 1:1.
Domácí v druhém poločasu pokračovali ve zlepšené hře, ale hlavička M. Nehody šla vedle. Po dalším centru M.Pochylého zabojoval ve vápně Suchánek a odražený míč napálil Malát parádně pod břevno na 2:1. Pojistit mohl Suchánek, ale v dobré posici z mírného úhlu pálil jen do Jokla a dobrou posici na zpětnou přihrávku nedokázal dostat před bránu Chalupa. Hosté pak přidali a dokázali nejen vyrovnat hru, ale častěji se dostávat před bránu Těšnovic. V 62. minutě reklamovali ruku Slováčka v pokutovém území, ale rozhodčí byl opět blízko navíc dnešní pravidlo o posuzování hry rukou si hodně hráčů vykládá různě a v emocích po svém. Hosté se vyrovnání dočkali hodně překvapivým způsobem v 65. minutě, když se z trestného kopu někde od prostoru hostující střídačky trefil doprostřed brány pod břevno Brázda. V 75. minutě se dostali do brejku Hudeček s Malotou, ale s jeho nedůraznou střelou z 10 metrů si dobře postavený brankář Zavadil bez námahy poradil. Konečná podoba výsledku přišla deset minut před koncem. Při kombinaci domácích vnikal prudce do vápna s míčem Petrůsek a při zasekávačce v rohu velkého vápna byl nešťastně, ale zřetelně nakopnut Malotou a rozhodčí Horváth po pár sekundách váhání ukázal na penaltu. Pocit křivdy ze situací na opačné straně v této chvíli rozpoutal emoce a za urážku rozhodčího putoval předčasně pod sprchy M. Teplý. Penaltu bezpečně proměnil M. Pochylý, když předtím ustál narušování psychiky hostujícím brankářem a kapitánem, kteří se neustále chodili dívat na postavení míče na penaltovém puntíku. Hosté se v závěrečném náporu tlačili do vápna nakopávanými míči, které byly hodně nebezpečné, ale v největším závaru Malota po centru Brázdy hlavičkoval těsně vedle. Hosté pak po závěrečném hvizdu pokračovali v hlasitých diskusích s rozhodčím a delegátem, některé situace u kabin byly hodně divoké a většinu času kvalitní a slušně utkání se zvrhlo v nepříliš fotbalovou podívanou. Za vyhodnocení zápasu a výkonu rozhodčího je zodpovědný přítomný delegát, funkcionáři Těšnovic se od sporných situací naprosto distancují, aby se předešlo jakýmkoliv spekulacím. Tak jak tak, po takovém průběhu, závěru a napadání ze strany některých hostujících hráčů a funkcionářů a poškození dveří v kabinách si body ani nelze v pohodě vychutnat, ale v tabulce jsou pro naše mladé mužstvo velmi cenné a vybojovat si je museli, což bylo na hřišti nesporně vidět.

 

Článek soupeře: https://www.facebook.com/SKLukov

Ostatní výsledky: Jaroslavice – Louky 2:0 Švach, Fajgara, Lubná – Baťov 1930 2:3 Žiak 2 – Krajča 2, Zapletal, Lužkovice – Ad. Hulín 0:0, Kostelec u Hol. – Skaštice 1:1 Odstrčilík – Uličný, Březnice – V. Otrokovice B 1:0 Dobeš, Tečovice – Malenovice 0:2 Mařák, Střelec.