Proti Mrlínku výhra s čistým kontem

28.08.2016 18:48

TJ Těšnovice - TJ Mrlínek 3:0 (0:0)

Branky: 52. a 69. Pluhař Jiří, 66. Potočný Roman.

Rozhodčí: Mikula Petr.          

250 diváků    

Sestava: Zavadil - Novotný, Potočný, Pluhař, Židlík (73. Halamíček) -  Majkrič, Pochylý M. (76. Šojdr), Hrabal (46. Pernorio), Matuška, Malát (83. Konečný) - Mršťák.  


Ani ve třetím domácím utkání Těšnovice nezaváhaly. Mrlínek, kterému v minulé sezoně unikl postup v posledních kolech, přijel sice v roli aktuálně předposledního týmu tabulky, ale předvedl soustředěnou defenzivu a nevynechal žádnou příležitost k rychlému brejku. Domácí byli více na míči a trpělivou kombinační hrou a pohybem hledali průnikové možnosti. To se jim dařilo již běhm první půle, kdy je ale ještě zradila koncovka. Ve třech velkých šancích se objevil čerstvý navrátilec ze SK Baťov Jiří Malát, který běhal na obrovském prostoru, ale v zakončení se mu nevedlo. Stejně tak se nevešla do brány hlavička osamoceného Hrabala po přesném rohu Mršťáka. Dorážku po vyražené střele netrefil ani jeden z nejlepších hráčů utkání dorostenec Majkrič. Hosté se dvakrát nebezpečně tlačili před brankáře Zavadila po brejcích a centrech z boku, ale jedenkrát míč dobře tečoval mimo vlastní bránu Potočný a podruhé dobře blokoval hlavou Židlík. Po dalším centru a závaru v malém vápně se dobře orientoval brankář Zavadil a míč lapil.

Ve druhé půli pokračovali domácí s potřebnou dávkou trpělivosti, udrželi nasazení a jejich kombinační styl hry ještě více rozhýbal a doplňoval výborně hrající Pluhař. Výsledkem byly tři branky v síti soupeře a tři body do tabulky. Nejprve utekl Mršťák, po kličce do vápna počkal na od půlky nabíhajícího Pluhaře, který jeho přihrávku pod sebe placírkou umístil k tyči na 1:0. V 69.min. byl ve vyložené šanci podražen Majkrič, penaltu Potočného vyrazil brankář před sebe, ale na dorážku stejného hráče již nestačil. Třetí branku přidal Pluhař, který si opět ukázkově naběhl na přesnou přihrávku od Maláta a zavěsil míč pod břevno. Další slušné šance Matušky, Maláta, Majkriče, Mršťáka, Pernoria nebo hlavička Potočného brankou neskončily. Hosté to ve druhé půli zkoušeli spíše ze standardních situací, které chodily do nebezpečných prostor, ale domácí to výborně ubránili a 16-ti letý brankář Zavadil si připsal zasloužené čisté konto. Slušně vedené utkání s velkým přehledem odřídil třetiligový sudí Mikula, který vypomohl v okresním přeboru při nedostatku rozhodčích této kategorie.  

-RP-