První body importovány z Komárna

21.08.2017 05:14

FK Komárno-Osičko - TJ Těšnovice 1:1 (1:0) na penalty 4:5 

B: Lukáš - Malát, rozhodující penalta Židlík

ŽK: Machač - Malát, Mrázek

Rozhodčí: Závojský - Pumprla, laik

Komárno:  Šindelek - Kunz, M.Žejdlík, Orel, J.Žejdlík, Kulajta, Majkus, Klas ( 78. Šenkyřík ), Tvarůžka, Lukáš ( 62.Václavek ), Machač

Těšnovice: F. Zavadil - Novotný, Mrázek, Pochylý, Židlík - Malát, Hrabal, Šojdr ( 46. Mršťák ), Matuška, Černý ( 86. Řehák ) - Svačina

 

V neděli vyjíždely Těšnovice až do dalekého Komárna, kde je čekal houževnatý soupeř, který na svém menším hřišti nerozdává body zadarmo. Ani tentokrát nebyla výprava Těšnovic v plné síle. O proti minulému utkání scházeli Dominik Zavadil, Michal Šívara a Ondra Halamíček. Zraněný je nadále Potočný a Pluhař. Naopak na palubě autobusu byli Víťa Svačina, Pepa Mršťák a své nohy k dílu byl připraven přiložit i Roman Parobek.

Utkání začali lépe domácí, jenž byli aktivnější a díky své výškové převaze hrozili z každé standartní situace, které většinou zahrával zkušený Machač, posila domácích z Kelče. V prvním poločase byli domácí hráči lepším mužstvem a nula na kontě branek hostí držela díky kombinaci smůly v zakončení a umění mladého brankáře Zavadila. Hostojícím hráčům trošku vázla souhra, když si stále ještě zvykají na nový herní systém ordinovaný koučem Hamrlou. Domácí obranu zaměstnávala zejména dvojice Černý, Malát. Deset minut před první přestávkou se domácí dostali do vedení, když hosté lehce přišli o míč a z následné akce se krásnou střelou prosadil domácí Lukáš.

Do druhého poločasu vyběhl na travník v barvách Těšnovic Pepa Mršťák, jenž nahradil Vaška Šojdra. Těšnovice začaly hrát kombinačně a tlačily na domácí. Šance na sebe nedaly dlouho čekat, ale všechny pokusy  končily bud těšně mimo nebo na břevně domácí branky. V 65.minutě udělal domácí brankář hrubku a dotírající Jirka Malát měl jediný úkol dovézt míč do branky. Obě mužstva měla následně šance na vstřelení druhé branky, ale obě obrany vydržely i když mnohdy s velkým štestím a tak o vítězi zápasu museli rozhodnout pokutové kopy. Až do 4. serie byli hráči úspěšní. V té páté nejprve hostující Řehák nedal a následně domácí kapitán Žejdlík minul branku. Utkání rozhodla šestá serie a Pepa Židlík, jenž dal a domácí hráč pouze orazítkoval tyč. Zejména výkon ve druhé půlce dává naději na lepší zítřky a Těšnovice opět budou stoupat tabulkou do míst kam jistě patří a to do horní poloviny soutěže.

-OB-

Hodnocení utkání pohledem Josefa Židlíka:

"Zápas se hrál ve vysokém tempu a domácí byli v 1. poločase lepším týmem. Vytvořili si několik šancí a Filip Zavadil nás v bráně několikrát podržel. Hosté měli výškovou převahu a hrozili hlavně ze standartek, nakonec šli do vedení z brejku po pěkné střele z vápna. Do druhého poločasu trenér udělal změny a začali jsme hrát svoji kombinační hru. Dostávali jsme se více do šancí a tlak vyústil ve vyrovnávací branku po zaváhání hostujícího brankáře. Do konce zápasu si obě mužstva vytvořili několik šancí, ale bez branek a tak přišly na řadu pro hráče „oblíbené“ penalty. Na ty jsme zvítězili a tak bereme důležité 2 body. "

 

Fotogalerie z utkání zde