První jarní mistrák v Počenicích - remíza a vítězné penalty

04.04.2017 14:11

Neděle 2. 4. 2017 15:30

TJ Počenice/Tětětice - TJ Těšnovice 1:1 (1:0) na penalty 4:5
130 diváků    

Branky: 40. Kunčar Ondřej (pen.) - 53. Černý Roman + rozhodující penalta Dominik Matuška.    

Rozhodčí: Žigmund Petr - Mašík Bronislav.           

Sestava: Zavadil - Dočkal, Potočný, Konečný, Židlík, Majkrič (75. Pluhař), Matuška, Černý (87. Hrabal), Mršťák, Malát, Šafařík (32.Mrázek). Připraveni: Simerský - Šojdr, Novotný. Trenér Jiří Maceja.


První jarní zápas poslal Těšnovice do Počenic, které v cestě za záchranou OP posílily na postu trenéra (zkušený Jiří Janecký z Morkovic) i v poli, ale jejich letitý kanonýr Tesák se naopak musel postavit do brány, kde zacelil mezeru v kádru domácích. Nastoupil také nestárnoucí a zkušený útočník Petr Šimčík.

Hosté přijeli ve slušném počtu, ale včetně zraněných opor Pluhaře a Novotného, s většími či menšími zdravotními problémy laborujících Černého, Šafaříka, Potočného či Mrštáka. Na lavičce byl m.j. připraven navrátilec z hostování z Rataj Venca Šojdr. Na stoperu nastoupil navrátilec z hostování z Břestu a mladý odchovanec Těšnovic Šimon Konečný, což je bráno jako pozitivum, Šimonovi přejeme fotbalový růst a ať jsou na něj fanoušci Těšnovic náležitě pyšní. Dále z různých důvodů chyběli Halamíček, Martin Pochylý, Pernorio, Slováček a Řehák.

Utkání neslo často vídané známky prvního jarního mistrovského utkání na trávě poznamenané zimné přestávkou. Těšnovice  byly sice více na míči a lepší v kombinaci, ale skóre otevřeli koncem poločasu domácí z penalty. Ve druhé půli relativně brzy vyrovnal hlavou Černý. Nerozhodné utkání pak vyústilo v penaltový rozstřel, kde hosté prokázali lepší nervy a odvážejí si tak 2 body. Domácím zůstal alespoň jeden bod do tabulky.


Komentář asistenta trenéra J. Židlíka:"Věděli jsme, že nás čeká klasický venkovní zápas, kdy soupeř bude hrát jednoduchý fotbal s nákopy, a my se budeme snažit hrát kombinační hru. Po příchodu na trávník jsem zjistil, že se bude hrát jenom jednoduchý fotbal. V průběhu prvního poločasu jsme si zvykli na kvalitu trávníku a vytvořili si několik šancí, ale bohužel bez úspěchu. Přišel trest. Na konci poločasu jsme si nepohlídali jeden z mnoha nákopů a po kontaktu našeho stopera s nestárnoucím Šimčíkem proměnil soupeř penaltu. Ve druhém poločas jsme soupeře začali mačkat a brzo jsme vyrovnali, kdy jsem po nacvičeném rohu našel nepokrytého Černého a ten už si věděl rady. Další naše šance již vychytal brankář Tesák, kterého bych raději viděl na pozici útočníka, aby divák nebyl ochuzen o góly, které nám dnes chytl a soupeři by naopak mohl dát. I přesto museli být diváci spokojeni, protože se hrál kvalitní fair-play fotbal a jako bonus sledovali penalty".