První kompletní bodový zisk na Chvalčově

04.09.2017 08:00

V týdnu po utkání s Počeniccemi se událi dvě věci, které měli zásadní vliv na výsledek  zápasu na Chvalčově. Tou první událostí bylo ukončení spolupráce s trenérem Hamrlou na základě jeho žádosti a následné jmenování nového trenérského tandemu Potočný-Židlík. Tou druhou událostí byl příchod útočníka Dominika Maláta.

Hosté přijeli na Chvalčov bez zraněných Potočného, Pluhaře, Řeháka a pracovně zaneprázdněného Dominika Zavadila. Oproti zápasu s Počenicemi mohl nový trenerský tandem počítat se čtveřicí Svačina, Mrázek, Slováček a Dominik Malát.

Deštivé počasí udělalo z utkání velmi zajimavou podívanou s množství šancí na obou stranách. Úvod patřil Těšnovicím kdy se ve 4. minutě ujala bratrská spolupráce Jirky a Dominika Malátových kdy druhý jmenovaný uklidil do sítě Jirkuv centr. Domácím se podařilo srovnat po akci jejich nejlepšího hráče Trňáka, jen využil zaváhaní hostující obrany. Vedení na kopačky Těšnovickych vrátil velmi rychle Jirka Malát.

Jak začal první poločas tak začal i druhý. Jirka malát opět našel bráchu Dominika a hosté šli do dvou brankového vedení. Domácí se snažili o snížení ale nepřesnot na jejich kopačkách a notná dávka štestí hostujícího golmana jim v tom bránila. 75. minutě už se i paní Štestina unavila a po několika odrazech dokázali domácí snížit na 2:3. Závěrečný tlak domácích otupil kapitán Těšnovic Novotný, jenž v 83. minutě doslova dopíchl volný míč na malém vápně do branky.

Těšnovice si po zásluze vezou z deštivého Chvalčova tři body a jejich výkon dává naději na lepší zítřky jenž musí potvrdit v domácím derby s Kvasicemi další neděli.

TJ Chvalčov - TJ Těšnovice 2:4 ( 1:2 )

R:Skyba

ŽK: Svačina, Halamíček

B: Trňák, Pecháček - D.Malát 2x, J.Malát, Novotný 

Chvalčov: Drábek - T. Balvín, Čechovský, Dostalík ( 46. Zmeškal ) Kovařík ( 62. J.Balvín ) Marek, Šico ( 46. Talach ), Trňák ( 73. Pecháček ) Trnčák, Vaculík ( 46. Škvaridlo ), Kubaník

Těšnovice: F.Zavadil - Halamíček ( 87. Hrabal ), Mrázek, Slováček, Židlík - Novotný, Svačina ( 80. Šojdr ), Matuška, J.Malát - D. Malát ( 90. Šiška ), Mršťák.                       Připraveni byli Parobek, Nehoda, Pochylý