První výhru přinesla trpělivá hra

04.09.2013 22:34

Tečovice - Těšnovice 1:3 ( 0:0 )

Branky: Chudárek - Chalupa, Matuška, Zikmund

Sestava: Valoušek - Novotný, Slováček, Pluhař, Súkup - Chalupa, Šojdr ( 58. Pochylý ), Matuška, Židlík, Malát ( 68. Petrůsek) - Bartůšek ( 75. Zikmund )

 

Těšnovice nastupovali do utkání s několika změnami. V týdnu před utkáním odešel do mužstva Rajhradic na půl roční hostování Petr Suchánek a z pracovních důvodů chyběl i Roman Černý. Suchánka nahradil v základní sestavě Šojdr a za Černého nastoupil letos poprvé od začátku Bartušek.

Již ve 20 vteřině utkání se ocitl sám před brankou domácíh Malát ovšem netrefil ideálně míč a ten skončil mimo. V páté minutě mohl poslat hosty do vedení Bartušek, ale ani on netrefil branku domácího brankáře. Domácí byli v úvodu jako na kolotoči ovšem z počátečního tlaku si hosté neodnesli vůbec nic. Těčovice začali hru vyrovnávat a to zejména tvrdší hrou a dohráváním soubojů. Do poločasu se již neudálo na hřišti nic co by stálo zazmínku.

V poločasové přestávce nabádali trenéři Těšnovic své hráče k trpělivosti a aktivitě. Jejich slova potvrdil hned v úvodu poločasu Chalupa jenž utekl popravé straně a poslal hosty do vedení. Těšnovice byli opět lepší a jejích snahu o další branku podpořil Matuška jehož strela na nerovném terénu podiven skočila a překvapila domácího brankáře  a uklidnil hostující mužstvo. Domácí se snažili o vsstřelení kontaktní branky. To se jm i povedlo a to díky chybě v obrně hostí, kdy místo odkopnutí míče do autu či na roh se míč dostal k Chudárkovi na velké vápno a ten prostřelil vše včetně Valouška. Domácí byli na koni najednou ještě přitvrdili souboje což jim vzhledem k velmi benevoletnímu metru sudího Říhaka procházelo. Těšnovice ovšem velmi pozorně bránili a zachytávali všechny pokusy o zakončení. Domácí otevřeli obranu a toho hosté využívali. Dvakrát to nejprve nevyšlo. Ovšem 5 minut před koncem utekl Zikmund a zkusšeně své solo proměnil.

Utkání se už jen dohrálo a tak si konečně mohli Těšnovice zakřičet vítězný pokřik.

-OB-