První zápas doma hrubě nevyšel

18.08.2014 05:16

TJ Těšnovice -TJ Roštění

 

V tropické nedělní odpoledne na naše hřiště dorazil soupeř z Roštění, se kterým TJT sehrálo své první mistrovké utkání této sezóny.

Hned v první minutě zahrozil soupeř nebezpečnou střelou od postranní čáry, která šla nad bránou.

Ve 3. minutě Slováček přihrával na brankaře Švece, ale nahrávka nebyla dostatečně rychlá, soupeřův útočník který byl u míče dříve byl faulován a byla nařízena penalta, kterou proměnil Škrabana, 0:1.

Během 5. mituty, po faullu na domácího hráče, se k míči postavil Pochylý, který z 20 metrů poslal míč k tyči dírou ve zdi, ale brankař pohotově vyrazil míč na rohový kop.Při rohovém kopu byl míč vyražen, kde na tento odražený míč čekal Pernorio, který zasáhl tyč od které míč pokračoval do brány, 6. minuta 1:1.

V 8. mitutě padl míč do brány Těšnovic, ale pro offside gól nebyl uznán.

Během následujících minut se vystřídalo několik šancí na obou stranách, změna skóré nastala v 19. minutě, kdy byl ve vápě faulován Bartušek, hráč Roštění Škrabana dostal žlutou kartu. Penaltového kopu se ujal Slováček a poslal Těšnovice do vedení 2:1.

Z vedení se náš tým radoval do 32.minuty, kdy po přihrávce Škrabana Zakopal vystřelil na zadní tyč nechytatelnou střelu a srovnal na 2:2.

Útok Roštění, kdy Zakopal nahrál na Labancze, jehož střelu brankař Švec vyrazil na rohový kop a na chvilku zažehnal nebezpečí.Při rohu ovšem zcela volný, na zadní tyči čekající Zakopal v 38. minutě hlavou změnil stav na 2:3.

Na začátku druhé půle dostal kapitán Roštění Paštěka žlutou kartu.

Následovalo střídání kdy v 54.mitutě Janoštík nahradil Pernoria.Následovala akce Zakopala, kterému se znažil vypichnout míč brankař, bohužel pro TJT neúspěšně, 2:4.

Druhé střídání u domácích proběhlo v 57.minutě, kdy na hřišti místo Petrúska nastoupil Židlík.V dalších minutách měl dvě hlavičkové šance Janoštík, kterému se ani jedna nepodařila proměnit.Jediná střídání u hostů proběhlo v 62. minutě, ze hřiště odešel Labancz a nastoupil Skořinský.

Žlutou kartu za „řeči“ dostal domácí Janoštík v 65.minutě.Poslední střídání zápasu bylo v 66.minutě kdy místo Pochylého na hřiště naběhl Černý.

Obrovskou šanci měl Janoštíka, který v 71.minutě překonal brankaře, ale jehu střelu obránce vyhlavičkoval na rohový kop.Hráč Roštění Filandr po faulu na Janoštíka obdržel žlutou kartu, k tresnému kopu se postavil Slováček, který vyspal míč k tyči, ale brankař míč vyrazil.

V dalších minutách měli domácí několik šancí, jako Janoštíkovu střelu vedle brány, v 78.mitutě se k tresnému kopu z 18 metrů postavil Židlík, který technickou střelou dostal míč do sítě, rozhodčí ale nechal z důvod kopení „před píšťalkou“ kop opakovat, bohužel Slováček nebyl stejně úspěšný.

Židlík se ale svého gólu dočkal v 82.minutě, kdy nádherným obloučkam změnil stav na 3:4.

83. minuta znamenala faul na Zakopala a hosté kopali penaltu, které se ujal Škrabana, ale brankař Švec penaltu vykryl.

Zakopal z řad hostů ovšem v 86.minutě prošel domácí obranou a ustanovil stav na konečných 3:5.

 

TJ Těšnovice : TJ Roštění – 3:5

Pernorio(6.), Slováček(19.),Židlík(82.) – Škrabana(3.), Zakopal(32.,38.,55.,86.)

 

Rozhodčí:Němec Jiří, AR1:Tříska Zbyněk, AR2: Zakopal Tomáš

 

Sestavy:

TJ Těšnovice: Švec, Pochylý(66.Černý), Bartušek O., Bartušek J,Chalupa, Pernorio(54. Janoštík), Šojdr, Novotný, Petrúsek(57. Židlík), Pluhař, Slováček- Valoušek

 

Tj Roštění:Nevřala, Kytlica, Navrátil, Vlkolenszki, Paštěka, Filandr, Zapletal, Škrabana,

Zakopal, Labancz(62. Skořinský), Jirsa