Roman Potočný končí jako trenér

14.11.2020 11:07



Dva postupy, čtvrtfinále Zlínského poháru, osmifinále okresního poháru. A hlavně nastartování nejúspěšnější éry těšnovického fotbalu! Trenér Roman Potočný odkoučoval v Těšnovicích 69 mistrovských utkání a 7 pohárových = 76 utkání 


Roman Potočný do Těšnovic přišel na jaře roku 2016 z Kvasic jako hráč, ale svoji trenérskou kariéru nastartoval v pátém kole 3.9.2017 na hřišti Chvalčova a hned výhrou 4:2. Stalo se tak po čtyřech prohrách a odstoupení trenéra Hamrly, kdy se Těšnovice topili na samém dnu tabulky. 


Po výhře nad Chvalčovem pokračoval nový trenér Roman Potočný, který doposud neměl žádné trenérské zkušenosti vskutku ve velkém stylu. V sezóně 2017/2018 dovedl mužstvo ke čtvrtému místu celkově v okresním přeboru.

A rok na to už slavil postup do krajské 1.B třídy ! V sezóně 2019/20 přepisoval histrorický okamžik malé vesničky nacházející se asi čtyři kilometry na jihovýchod od Kroměříže, na posledních výběžcích Chřibů, sklánějících se do údolí říčky Kotojedky a to postupem do 1.A třídy. "Jsem rád, že jsem byl u největších úspěchů klubu. Těšnovice jsou malá dědinka, první A třídu nikdy v historii nehrály," řekl Roman Potočný


V Těšnovicích odtrénoval dohromady 76 soutěžních utkání, kde dohromady jeho celek vstřelil 229 branek a inkasoval jich 121 (z toho pohárové skóre je 18:14)

S Těšnovicemi vybojoval 156 bodů! Dokázal s Těšnovicemi se radovat z 51 výher a jen 18 krát odcházel jako poražen. 


Nyní Roman Potočný z rodinných a pracovních důvodu opouští lavičku TJ Těšnovice

Kromě povinností u mužů Těšnovic se věnoval také osmiletému synovi Vojtěchovi, který hraje fotbal za Louky. Doma má i devítiměsíční dceru Justýnku. K tomu musí chodit do práce, jedné televizní stanici zajišťuje také přenosy z fotbalové FORTUNA:LIGY nebo hokejové extraligy. "Takže doma prakticky nejsem," povzdechne si.

Nyní bude mít na rodinu více času. Svému nástupci přeje úspěch,, dodal Roman Potočný 


Roman Potočný DĚKUJEME