Skvělý poločas základem výhry ve Skašticích

18.09.2017 06:14


TJ Skaštice B - TJ Těšnovice 1:4 ( 0:4 )

Branky: 88. Uličný - 34. a 37. D. Malát, 18. Svačina, 45. J. Malát.

Rozhodčí: Hušek

ČK: 58. D. Malát (Těšnovice).

Diváků: 80

Sestavy:

TJ Skaštice: Vymětal L. – Bubla P., Navrátil, Sedlák, Pitron – Vlkolenszki (62. Rosecký), Kvasnička (K), Škrabana (70. Brada), Icela – Uličný, Ježák (62. Ruman)

TJ Těšnovice: F.Zavadil - Novotný, Mrázek, Pochylý, Halamíček ( 60.Židlík ) - Černý, Matuška, Svačina ( 87.Hrabal ), J.Malát ( 80. Slováček ) - D.Malát, Mršťák. Připraveni: Maceja, Šiška            


Jako velká voda vtrhly Těšnovice do promáčeného utkání s rezervou Skaštic. Na mokrém a místy kalužemi obtěžkaném trávníku se hostující rychlononožky pohybovaly mnohem lépe než vysocí domácí hráči. Zejména krajní hráči Novotný, Černý a J. Malát dělali domácím od začátku značné potíže. Těšnovice ze svého uvodního tlaku vytěžily i vinou zbrklosti pouze jednu branku, když Svačina v 18.minutě krásnou křižnou střelou svojí slabší levou nohou vymetl domácímu brankáři pavučinu v rohu jeho branky. Těšnovice udávaly jasně rytmus hry a byly ve všech směrech lepším mužstvem, jen koncovka vázla. Ale kdo se snaží je po zásluze odměněn. Ve 34. minutě Matuškovu střelu tečoval neznatelně Dominik Malát a bylo to 2:0. O chvilku později na těžkém terénu podklouzl domácí brankář a vypadnuvší míč sebral dotírající Dominik Malát a třetí branka byla na světě. Na konci poločasu se po akci Mršťáka prosadil do prázdné branky Jirka Malát a tak se do šaten odcházelo za stavu 4:0.

Vytrvalý silný déšť udělal ze hřiště, ne uplně vhodnou k fotbalu a tak poločasový apel trenéru změl od hrát druhou půlku aktivně, ale zároven opatrně a disciplinovaně.

Pro další průběh zápasu byla zásadní situace z 51. minuty. Nejistý domácí brankář neudržel míč v rukou a volný míč dohrával skluzem Jirka Malát. Domácí brankář zareagoval rychle a tak do té doby s přehledem pískající sudí Hušek odpískal správně faul na brankáře a chystal se J.Malátovi udělit žlutou kartu. Ovšem domácí brankář neunesl faul a nejspíše i frustraci ze svého špatného výkonu a vystrartoval po Malátovi, když jej udeřil kolenem. Do nastalé mely vtrhl Dominik Malát a zhodil brankáře, jenž klečel na Jirkovi. Následnou potyčku sledoval sudí Hušek z povzdálí a následně se rozhodl dát pouze ŽK  za faul Jirkovi Malátovi. Toto se nelíbílo domácím hráčům a začali hučet do sudího aby vyloučil D. Maláta, bohužel sudí tomuto nátlaku podlehl a červenou kartu udělalil. Brankář, který napadl soupeře jako první dostal pouze ŽK. 

Hosté byli i v deseti lepším mužstvem. Přibývajícím časem a i horšícím terénem se domácí osmělovali a i oni několikrát zahrozili. Vše ovšem zmařila hostující obrana v čele s výborně chytajícím golmanem Filipem Zavadilem, jenž i přes svůj mladý věk předvedl výkon hodný daleko zkušenějšího brankáře. Těšnovice se ve zbytku utkání snažily pomoci mladému brankáři k čistému kontu, ovšem to mu sebral minutu před koncem Uličný.

Těšnovice zcela zaslouženě zvítězily a potvrdili nárust formy v posledních týdnech.

-ob-

Komentáře z relaizačních týmů obou celků:

Lukáš Motal, trenér Skaštic B: "O naší prohře rozhodla už první půle, když jsme čtyřikrát inkasovali. V naší hře bylo strašně moc chyb a nevynucených ztrát. Když si nedokážeme třikrát po sobě přesně přihrát, nemůžeme pomýšlet na výhru. V tomto utkání nám nešlo nic. Doufám, že příště předvedeme lepší a soustředěnější výkon."

Josef Židlík, hrající asistent trenéra Těšnovic: "První poločas byl z naší strany dobrý. Vytvořili jsme si spoustu šancí a dali čtyři góly. Za zmínku stojí první gól, kdy Svačina napřáhl levačkou z 25 metrů a vymetl šibenici. Druhý poločas už toho moc fotbalového nenabídl. Hned na začátku totiž předvedl nepovedený karetní mariáš rozhodčí, kdy měla být červená karta na každé straně, ale do sprchy šel kupodivu pouze náš hráč. My už pak nebyli tak nebezpeční a hra se vyrovnala. Hosté snížili až v poslední minutě a tak si odvážíme důležité tři body."