Slabá druhá půle znamenala další ztrátu

24.04.2014 16:16

Lukov - Těšnovice 1:1 ( 0:0 )  

B: Bartušek J.

Sestava: Maceja - Slováček, Šojdr, Pluhař, Kunc ( 87. Štěpánů ) - Chalupa ( 83. Novotný ), Pochylý (54. Matuška), Bartušek O., Židlík - Bartušek J. ( 69. Černý ), Pernorio ( 64.Petrúsek )

Po domácí remíze se Těčovicemi,odjeli svěřenci Michala Hradila k utkání se zachraňujícím se Lukovem s cílem získat tři body. Do utkání vstoupili Těšnovice s několika změnami v sestavě. Poprvé na jaře se od začátku zapásu postavil Jirka Maceja, na levý kraj zálohy se stavil od začátku Židlík, po vleklem zranění se do základní sestavy vrátil i Slováček a šanci opět dostal i Pernorio.

Úvod zápas a vlastně i celý první poločas byl ve znamení Těšnovic jenž zlobili domácí zejména po stranách hřiště. Několik slibných šancí hostujícího celku, domácí obrana s námahou odvrátila. Ve 39. minutě uvolnil agilní Kunc Jiřího Bartuška a ten tváři v tvář  domácímu brankáři nezaváhal. Poslal Těšnovice do zaslouženého vedení.

V poločase nabádal trenér Hradil mužstvo k trpělivosti a plnění stanovéné taktiky. Ovšem k jeho nemilému překvapení jeho pokyny zcela minuli hlavy jeho svěřenců. Do druhé půle nastoupilo uplně jiné mužstvo, Těšnovice si kromě několika náznaků šancí nic nevytvořili a domácí začali zle nedobře kousat. Těsné vedení hostujícího celku držel vynikající Maceja, jenž opět dokázal, že věk není žádná překážka. V závěru utkání za Těšnovice čeřil vodu hostující Novotný ovšem ani jeho snaha nevedla k pojištění vedení. Velmi dobře pískající sudí Badošek nastavil dvě minuty. Když už se zdálo, že si Těšnovice odvezou tři body postavil se k trestnému kopu domácí Brázda a od pomezní čáry nepovedou leč tvrdou střelou, která prošla přes celé pokutovové území nikým netečovaná až do branky neštastného Maceji. Bohužel se domácím povedlo vyrovnat opravdu v poslední vteřině. I hned po rozehrání utkání skončilo. Za druhý poločas si domácí zasloužili remízu. Pro Těšnovice je to ztáta obzvláště po zjištění další vysledků mužstev z čela tabulky.