„Je pravda, že jaro mohlo vypadat jinak, ale to už se teď nedozvíme. Pro nás je hlavní, že poprvé v historii budou hrát Těšnovice první A třídu,“ prohlásil trenér celku z Kroměřížska Roman Potočný.

Od svazu dostal klub nabídku jako nejlepší celek z I. B třídy. Dvaatřicet bodů totiž nezískal žádný jiný mančaft. Těšnovice s postupem souhlasily, ale hrát chtějí skupinu B. Na Valašsko se jim v žádném případě nechce.

„Co mám ale poslední zprávy, tak Otrokovice prý kvůli nedostatku hráčů nepřihlásí svoje béčko do soutěže, takže bychom tam šli místo něj,“ říká Potočný.

Těšnovice se za každou cenu do vyšší třídy necpaly. Postup řešily až po nabídce od svazu. Po důkladném zvážení nakonec rozhodla sportovní stránka, proti bylo jen pár zkušených harcovníků.

„Všichni mladí kluci souhlasili. Pro některé starší byla první B třída strop, proto se jim do vyšší soutěže nechce. Možná kvůli tomu i někteří u nás skončí, nějaké náznaky už jsou,“ přiznává Potočný.

Jinak kádr budou chtít v Těšnovicích spíše udržet a vhodně doplnit.

„Chtěli bychom přivést minimálně tři hráče. Hlavně je potřeba zkvalitnit lavičku. Kluků je celkem dost, ale konkurence o místo v sestavě musí být ještě větší,“ cítí Potočný.

Sám z vyšší třídy obavy nemá. První A třídu dlouho hrával, na Uherskohradišťsku zná soupeře i hřiště.

„Samozřejmě vím, že týmy jsou vyspělejší, na vyšší úrovni. Většina z nich má taky dorost, takže si mohou pomoct mladými kluky. Po technické stránce na soutěž kvalitu máme, horší to asi bude s rychlostí a agresivitou. S tím se budeme muset porvat,“ uvědomuje si těšnovický kouč.

Příprava na premiérovou sezonu začne v polovině července. Tým trénoval až do minulého pátku, nyní má dva týdny volno.

 

zdroj:denik.cz