Těšnovice se vrátili na vítěznou vlnu

27.04.2014 21:23

Těšnovice – Roštění 3:0 (1:0)

B: Bartůšek Jiří 2x, Matuška

Sestava Těšnovic: Maceja – Novotný (86.Štěpánů), Slováček, Pluhař, Kunc – Chalupa, Pochylý (56. Matuška),Bartušek O.,Petrúsek (63.Židlík) – Pernorio (63. Černý), Bartůšek (85. Zikmund)

Sestava Roštění: Nevřala – Zapletal,Šídlo, Kovalda, Přikryl, Paštěka, Filandr, Škrabana, Zakopal, Jirsa, Vlkolenszki.

Střídali: Zapletal, Skořinský, Nevřala

Těšnovice nastupovali k utkání se sousedem v tabulce po dvou výsledkově i herně nepovedených utkáních s vědomím, že pokud chtějí zůstat ve hře o nejvyšší příčky musí dnes bodovat za tři body.

Oproti minulému utkání udělal trenér Hradil dvě změny v sestavě. Šojdra nahradil Novotný a Petrusek Židlíka.

Domácí začali velmi aktivně byli lepší jak v pohybu tak v držení míče a jen menší zbrklost ve finální fázy zabránila domácím jít do vedení. Hosté zlobili pouze dalekonosnými pokusy s nimiž si Maceja bez potíží poradil. V 31.minutě utekl po levé straně Kunc. Jeho centr si ve vápně zpracoval Chalupa a ten místo střely volil přihrávku na zcela volného Jirku Bartůška a ten poslal domácí do zaslouženého vedení. Hostující hráči za celý poločas nic nevymysleli.

Druhý poločas se podobal tomu prvnímu.  Domáci svým pohybem nutil hráče Roštění pouze nakopávat na Zakopala ovšem ten byl po většinu času velmi dobře bráněn. Hostující mužstvo držel nad vodou zejména brankář Nevřala, který vychytal několik slibných šancí. Těšnovice si výsledek pojistili až v závěru. V 83. minutě se opět prosadil Bartůšek a v 90.minutě upravil na 3:0 Matuška.

Domácí hráči předvedli před plným hledištěm, velmi povedený výkon a dali zapomenout na nelichotivé výkony z posledních 14 dní. Pozitivem utkání je i to že se podařilo udržet na nule jeden z nejproduktivnějších útoku v soutěži.