Těšnovice v poháru postupují !

03.08.2020 09:41

TJ Těšnovice vstoupily do Poháru DATART, kde se v rámci 1. kola utkali s FK Chropyně. Proti účastníkovi 1.B třídy hráli poprvé po dlouhé pauze kvůli Covidu. A proti houževnatému soupeři zvládli duel 1. kola poháru těšnovičáci vítězně, na hřišti Chropyně zvítězili 5:2 a postoupili do 2.kola kde naším soupeřem bude FK Bystřice pod Hostýnem.

Trenér Roman Potočný udělal pro pohárový zápas na hřišti účastníka 1.B třídy několik změn v sestavě. Poprvé v základu Těšnovic se objevila nová tvář Ondřej Šilinger, od začátku hrál také Jan Urubek, který přišel právě z Chropyně, na hrotu útoku se objevil útočník Michal Bernatík,který v zimě měl nějaký zdravotní problémy, ale co se nezměnilo tak kapitánskou pásku si opět navlékl Jiří Pluhař, který hráče po dlouhé době přivedl na hřiště.

Domácí tým z Chropyně nadšeně bojoval od úvodní minuty, do vedení však šli Těšnovice zásluhou Michala Bernatíka.

,,Vstup do utkání se nám úplně nepovedl a prvních 7 minut jsme tahali za kratší konec. Domácí do utkání vstoupili aktivně a v prvních minutách si vypracovali i pár šancí ke skórování. Podařilo se nám však situaci zklidnit v 8 minutě, kdy si Bernatík našel místo mezi stopery a v samostatném nájezdu nedal šanci domácímu brankáři,, řekl trenér Roman Potočný 

O chvíli později se pak trefili Malát s Chalupou a poločas uzavřeli stavem 3:0.

,, Po té jsme převzali otěže utkání do svých rukou, dobrým pohybem a kombinací jsme domácím příliš šancí nedali, ba naopak jsme do poločasu přidali ještě další 2 branky Malátem a Chalupou,, dodal Potočný

,,Do druhé půle jsme chtěli vstoupit aktivně a nedat šanci domácím ke zdramatizování utkání. To se podařilo hned ve 47 minutě, kdy střídající Slováček si našel odražený balón a tvrdou střelou k tyči nedal šanci Loučkovi v domácí brance. Hned o 8 minut později jsme se mohli radovat z 5 branky v utkání, kdy podruhé skóroval aktivně hrající Chalupa. Za tohoto stavu bylo téměř jisté, kdo dnes zvítězí, avšak domácí si vypracovali gólovou příležitost v 57 minutě, ale proti byl Zavadil D., který reflexním zákrokem držel čisté konto. Mezi 60 – 75 minutou se domácím dařilo kombinovat, mi naopak polevili v koncentraci a nechali hrát domácí. Ti v 81 minutě, po krásné kombinaci středem hřiště na jeden dotek dali svoji první branku střídajícím Marešem. Hned o minutu později dostali příležitost přímého kopu a nestárnoucí Vaňhara se krásně přes zeď trefil do šibenice. V závěru utkání byl ještě v samostatném úniku hostující Mršťák, domácího brankáře kličkou obehrál, ale domácí obránce ještě stačil gólovou radost překazit.,, zhodntotil trenér druhý poločas.

,,Utkání hodnotím pozitivně, nové tváře v týmu ukázaly svoji kvalitu a přínos pro tým. Teď je potřeba se připravit na kvalitního soupeře z Bystřice pod Hostýnem,, uzavřel trenér Potočný

Po zápase jsme mluvili se střelci Jiřím Malátem a Kamilem Chalupou

Po náročných tréninkových jednotkách byli těšnovičáci rádi, že si mohou zahrát také ostrý utkání.

 „Trochu jsem cítil nohy, ale po začátku jsme to dobře rozběhali, dali pěkné góly a zápas zvládli,“ potěšilo Maláta. „Doufám, že to tak bude pokračovat. Ty tréninky byly spíše o intenzitě a fyzičce, abychom se posouvali jako tým. I na tréninku se snažíme dávat co nejvíce gólů, aby nám to tam pak padalo i v zápase,“ popsal záložník.

 Za A tým si zase zahrál Kamil Chalupa, který se rozmýšlel na jaře jestli zůstat nebo odejít zpět do Morkovic. Nakonec zůstal věrný červenému dresu a odměnil se i góly! „Chtěl jsem ho dát,“ netají. „Vždycky se chci prosadit, tak jsem rád, že se mi to celkem rychle na hřiště povedlo. Vždy se snažím na maximum plnit pokyny od trenérů, pomáhat v napadání, pílí a podobně. Za góly jsem ale samozřejmě hodně rád,“ říká Chalupa.

Od začátku přípravy se snaží prosadit ve velké konkurenci Romana Černého, Petra Suchánka, kteří o pozici pravého záložníka taky bojují „Oba jsou velmi kvalitní a ta konkurence pro mě je veliká,“ ví. „Ale budu se snažit na tréninku dělat maximum. uvidíme, co z toho bude. Když na sobě budu i nadále pracovat, tak věřím, že góly budou přicházet, i když je to na této úrovni v takovém zkušeném týmu samozřejmě náročnější,“ říká Kamil Chalupa, který za sebou má vydařené zkušenosti z krajského přeboru.