Těšnovice - Žálkovice 3:2 (0:2)

04.08.2013 08:56

K poslednímu utkání přípravy si Těšnovice pozvali mužstvo Žálkovic jenž hraje 1.A třídu Zlínského kraje, za které nastupují býváli hráči Těšnovic Pavel Holub, Lukáš Veselý a Jirka Bartušek . Domácí hráči se na svém hřišti představili po dlouhých 8 měsících. Na skvěle připraveném hřišti se hrál za velkého vedra velmi kvalitní zápas. Těšnovicím v generálce chyběli nová posila Súkup, nemocný Novotný, zranění Malát, Švec a Matuška.

Těšnovice začali dobře a hostuijícímu celku nepujčovali míč a úspěšně zachytávali všechny pokusy Žálkovic o steč Valouškovi branky. Bohužel zatímco domácí trefovali tyčky hostující duo Bartušek, Veselý vytěžili s minima maximum možného a v poločase vedli hosté 2:0.

Po přestávce se začalo dařit i domácím. Začátek druhého poločasu byl jako ze sna. Hostující obránce zybtečně faulovat unikajícího Chalupu a Slováček s penalty snížil. Neuteklo ani pět minut a Chalupa utekl po pravé straně a prostřeli hostujícího brankáře. Obě mužstva hrála pěkný fotbal a všichni přítomní divácí tleskali snahám obou mužstev. Rozhodující branku Těšnovic zařídila zkušená dvojice Židlík, Pochylý. Prvně jmenovaný poslal nádherný pas na velké vápno kam si Pochylý na běhl a krásnou ranou poslal domácí do vedení. Kvalitní utkání jenž ve všech směrech splnilo očekávání a domácí hráči tak nabrali další potřebné sebevědomí do nové sezóny.

Sestava Těšnovic: Valoušek ( 55. Maceja ) - Slováček, Pluhař ( 46. Štěpánů ), Šojdr, Kunc - Chalupa, Pochylý, Suchánek, Židlík - Petrúsek ( 65. Zikmund ), Černý

Branky: Slováček (p), Chalupa, Pochylý - Bartušek, Veselý

-OB-