Tři body z utkání proti Břestu

26.09.2016 18:17

Neděle 25. 9. 2016 15:30

TJ Těšnovice - SK Břest 5:1 (2:1)

220 diváků    

Branky: 4. Dočkal Pavel, 20. Potočný Roman (pen.), 72. a 77. Černý Roman, 90. Pluhař Jiří  - 27. Koudelníček Miroslav

Rozhodčí: Zakopal Tomáš.

Sestava: Zavadil - Halamíček (55. Novotný), Potočný, Pochylý M., Dočkal - Majkrič (82. Řehák), Matuška, Pluhař, Hrabal (69. Černý), Malát - Mršťák. Trenér Michal Hradil. 


Na hřiště v Těšnovicích nastoupil nováček soutěže z Břestu. Jeho hráči předváděli slušný výkon, velké nasazení a než mu došly síly, tak domácí chvílemi potrápili. Nakonec se však prosadila větší hráčská kvalita Těšnovic a tři body tak zůstaly dle očekávání doma. Utkání opět sledovala výborná divácká návštěva, což je velké bohatsví našeho malého klubu.

Skóre utkání otevřel 18-ti letý Dočkal, který v týdnu přišel z dorostu SK HS Kroměříž, kde nebyl v kategorii U19 herně využívaný. Tento mladý hráč původem z nedalekých Bařic si navedl míč přes dva hráče a ranou od břevna do sítě o sobě dal početnému publiku vědět tím nejlepším způsobem. Další mladíček 17-ti letý Majkrič hodně zatápěl hostující obraně, ale jeho průniky ke gólům nevedly. Ve 20.minutě si za obranu na přesný pas zaběhl Mršťák, obešel brankáře, který jej ve vyložené šanci srazil, přičemž penaltu proměnil Potočný. Další nadějné akce domácí nedotáhli a stejně tak nebezpečné a rychlé útoky Břestu likvidoval další domácí teeneger 16-ti letý brankář Zavadil nebo obránci před ním. Břest byl za zvýšenou aktivitu směrem dopředu odměněn brankou Koudelníčka, který hlavou přeci jen překonal vybíhajícího Zavadila. Do konce poločasu se pak na kopačky domácích vkradla zbytečná nervozita pramenicí zbrklost a nepřesnost, naopak Břestu bylo plné hřiště. Velký závar vznikl po zblokované hlavičce Bejdáka, ale opakované střely Zavadil kryl. Břest hrál nadále s domácími vyrovnanou partii, šance Štaubera zůstala nevyužita. Až cirka po 65 minutách hry začali hostům docházet síly a domácí začali dle očekávání dominovat. Po dobrém prostřídání se Těšnovice prosadily nejen herně, ale i brankově. Střídající Černý nastoupil po delším zranění a ukázal, jak je pro mužstvo užitečný. První centr dalšího střídajícího Novotného ještě hlavou těsně minul branku, ale pak dvakrát po sobě prudce a přesvědčivě uklidil míč do sítě. Zejména první brance předcházela strojová kombinace více hráčů počínaje obranou až po finální přihrávku do vápna na Černého. Již rozhodnutý zápas ještě brankově orámoval Pluhař, který přesnou střelou k tyči překonal brankáře Kouřila, jenž stejnému střelci několik minut předtím bravurním zákrokem vyrazil prudkou bombu z halfvoleje. 


Ve středu 28.9.2016 od 15:30 hodin změří oba soupeři své síly znovu, tentokrát na hřišti v Břestu v rámci dohrávky zápasu 1. kola poháru OFS KM, který byl v létě odložen pro prudkou bouřku.  


Ještě jedna informace z pohybu v kádru Těšnovic. Mimo již výše avizovaný příchod Pavla Dočkala byl do Sokola Rataje uvolněn Václav Šojdr, který si přál větší herní vytížení než kterého se mu v Těšnovicích dostávalo a my mu přejeme, ať se mu daří nejen v Ratajích, ale čerstvě i v manželství.      


-RP-