Trpělivost růže přináší

05.05.2014 23:14

FK Příluky - TJ Těšnovice 1:2 (1:1)

B: Pernorio, Bartušek J.

Sestava:Maceja - Novotný, Slováček, Pluhař, Kunc ( 85. Štěpánů ) - Chalupa, Matuška, Pochylý ( 74. Zikmund ), Petrůsek ( 68. Židlík ) - Bartůšek ( 89. Šojdr ), Pernorio ( 70. Černý )

 

Těšnovice odjeli do Příluk s odhodláním zopakovat skvělý výkon z domácího zápasu s Roštěním. Trenér Hradil byl nucen oproti vítězné sestavě udělat jednu změnu když nepřítomného Ondru Bartuška nahradil ve středu zálohy Dominik Matuška.

V úvodu utkání se zejména hosté sžívali s úzkym hřištěm a docela tvrdou hrou domácího celku. Těšnovice drželi míč a domácím ho pujčovali, jen občas když se nepodařila nahrávka. Byli to ovšem domácí, kteří se jako první prosadili brankově. V 21.minutě po nedůslednosti na hranici Těšnovické šestnáctky se prosadili domácí tečovanou střelou. Tento gol byl studenou sprchou pro aktivní hosty a na čas utlumila jejich výpady. Snahu o vyrovnání nastartovala krásná střela Pochylého z trestného kopu, kterou ovšem domácí golman bravurně vyrazil. Ve 44.minutě zahrál Pochylý přímý kop, míč ovšem propadl až na zcela volného Pernoria jenž propálil všechno co mu stálo v cestě a konečně se prosadil.

Druhý poločas nepřinesl žádnou změnu jen hostujíc mužstvo trošku více přitvrdilo a nenechalo se jen lacině okopavat. V 65.minutě se opět postavil k přímému kopu Pochylý, Jeho přetažený centr se zdál již ztracený, ale dobíhají Kunc hlavou vrátil míč na malé vápno kde stál nikým nehlídaný Bartušek a posla hosty do zaslouženého vedení. Těšnovice mohli po chvíli své vedení zvýšit nadšeně hrající Pernorio ovšem své solo nepromělnil a i další šance zůstali nevyužity. Domácí si v závěru serií nakopávaných míčů vytvořili tlak, ale obrana v čele s velezkušeným Macejou v brance nedopustila opakování scénaře z Louk a byť měla za soupěře i nepříjemné zapadající slunce, udržela domácí na uzdě.

Závěrem je třeba říct, že k tomuto vítězství dovedal mužstvo trpělivá disciplinovaná hra, kdy všichni hráči včetně střídajícíh náhradníků bezezbytku splnili pokyny a úkoly dané trenéry.