V derby rozhodly rychlé brejky a špatná koncovka Áčka

06.05.2013 10:40

TJ TĚŠNOVICE A - TJ SOKOL LUBNÁ 1:2 (0:2)

Branky: Slováček - Skácel 2

Sestava: Valoušek - Novotný, Šojdr (46. Slováček), Nehoda (46. Pluhař), Židlík - Petrůsek, Pochylý M. (75. Černý R.), Matuška, Malát - Chalupa K. -  Bartušek J.

Před utkáním měli trenéři velké dilema se jak postavit obranu zejmena pak stopersku dvojici. Pluhaře limitovala antibiotika a Slováček se potýkal se zraněním třísel a tak se trenéři rozhodli postavit obranu na zkušenosti Michala Nehody a bojovnosti Vaška Šojdra. Na soupisce chyběl i pracovně zaneprázdněný Petr Suchánek.

Lubná do utkání vstoupila lépe, když se středem prohnal Jelínek, ale Valoušek se překonat nenechal. Domácí si nevzali z předchozí situace ponaučení a po uvolnění od Rybenského jim unikal Skácel. Toho zastavil až na hranici vápna Nehoda. Samotný Skácel se postavil k exekuci a tvrdou ranou propálil jak zed tak i brankáře Valouška. 1:0. Hra domácího celku byla touto brankou ovlivněna. Plno nepřesností, malá aktivita a hlavně pohyb to vše chybělo v první poločase Těšnovicím. Nadšeně bojující Lubná si dovolovala víc a víc a ve 34 minutě využila špatně zahraného ofsajd systému Skácel. Na rozdíl od kolegy Jelinka nezaváhal 2:0. 

V poločase krom poločasového nabuzení v kabině domácích došlo i k výměně obou stoperů. Lubná šla do druhého poločasu s taktikou udržet výsledek za každou cenu. No a taky že se oto snažila velmi zodpovědně. Bohužel sudí Korch zejmena stoperovi Bačinskému "žral" každý jeho výkřik bolesti. Ale vrat me se k fotbalu. Domáci vlétli do druhého poločasu jako uragán a lubenští měli plné nohy a ruce práce aby udrželi vedení. Těsnovicím se povedlo snížit, když se prosadil Slováček. Další vele šanci měl na kopačce Malat jenž se uvolnil okolo Běťáka. Bohužel ke smule svojí i Těšnovic zvolil zakončení místo nahrávky na zcela volného Bartuška. Většinu poločasu se hrálo na jednu branku, ale Zavadil jako by po obdržené brance zaklel svoji svatyni. Pluhařovi hlavičky a především Matuškovo břevno přímo volali po vyrovnání. Závěrečný nápor kýžené srovnání nepřinesl a tak si  Lubná, jenž si zasvoji zarputilost odvezla tři veledůležité body v boji o záchranu. Těšnovicícm nezbývá nic jiného než ve středu zabrat ve Skašticích a poté v pátek doma proti Jaroslavicím.

Ostatní výsledky: Jaroslavice – V. Otrokovice B 4:1 Batík L., Švach 2, Polách – Gerych, Malenovice – Skaštice 6:1 nehl., Tečovice – Ad. Hulín 2:2 Frkal, Pala – Janda 2, Březnice – Lukov 1:1 Šmigura – Hudeček, Kostelec u Hol. – Baťov 1930 0:1 Ančinec, Lužkovice – Louky 3:2 Samko 2, Holý – Laciga, Plachý,