V Lubné to nebylo podle našich představ a možností

22.08.2016 20:55

Neděle 21. 8. 2016 16:30

FK Lubná - TJ Těšnovice 2:2 (2:1) 3:1 na penalty        

Branky: 10. Havlík Ivo, 17. Kovařík Martin  - 2. Potočný Roman (pen.), 90. Majkrič Karel

Rozhodčí: Caletka Bedřich - Voříšek Jaroslav, Kaňa Martin.          

200 diváků  


Sestava: Zavadil - Novotný, Potočný, Šojdr (66. Židlík), Pluhař - Pochylý M. (46. Mrázek), Hrabal (46. Řehák) - Majkrič, Matuška, Pernorio (75. Halamíček) - Mršťák.  


První venkovní utkání odehrály Těšnovice v Lubné, kde je čekal výborný trávník a krásné šatny celkově velmi příjemného fotbalového areálu. Hosté byli až na nedoléčeného Roman Černého kompletní a zaplnili všechna místa na zápisové soupisce. To se nedalo říct o domácích, kteří měli problémy se skládáním sestavy, nakonec se jim uzdravila alespoň největší letní posila extřetiligový brankář Marák, což bylo nakonec velmi důležité. Stejně tak důležitou se jevila absence trenéra hostí Hradila, který se zotavuje v lázních z zěžkého úrazu.

Favorizovaní hosté šli krátce po zahájení do vedení po brance Potočného z penalty nařízené po zbytečném nakopnutí Hrabala domácím hráčem v málo nebezpečném prostoru v rohu velkého vápna. Těšnovice byly po brance nějakou minutu lepší na míči, ale jen po vápno, navíc v 10 minutě si vůbec nepohlídaly jednoduchý nákop na osamoceného Ivo Havlíka, který si zaběhl za čtyři obránce a se štěstím prostřelil Zavadila. Krátce nato využila Lubná dalšího podcenění obranné fáze hostů, kdy nejprve Zavadil výborně vyrazil střelu z velké šance, ale následovala lehkovážná ztráta, centr na trestuhodně volného Kovaříka, který se trefil parádně z voleje k tyči. To už byla fáze, kdy bojovnější a rychlejší domácí byli lepším celkem a opaření hosté mohli být pak rádi, že třetí branka Lubné neplatila pro odmávaný ofsajd, ale opět padla po lehkovážném bránění uvnitř vápna. Těšnovice se probraly až ke konci poločasu, kdy agilní Mršťák posílal tři nebezpečné centry do vápna, kde domácí se štěstím odvraceli a gólovou střelu Mršťáka z velkého vápna perfektně vytáhl u tyče konečky prstů brankář Marák.

Druhý poločas se domácí soustředili spíše na hlídání náskoku a podnikání ojedinělých kontrů, které už ale k přímému ohrožení Zavadila nevedly. Hosté se po vystřídání provedeného spíše kvůli změně rozestavení než pro výkonost snažili o kombinančí hru, která však dlouho končila na pomalé či málo přesné rozehrávce, malém pohybu bez míče a malém důrazu. V 57.min. šly oba celky do deseti po lehké strkanici Kulcsára a Řeháka, což mohl rozhodčí možná vyřešit s větším citem, zejména na straně domácích. Až posledních dvacet minut tlak hostů zesílil a přišly šance. Mrázkovu gólovou hlavičku vytáhl Marák zázračně na břevno, další Mrázkovo zakončení hlavou pak vyráželi domácí hráči z brankové čáry zřejmě i za cenu lehké ruky, následný velký závar na brankové čáře skončil rohovým kopem. Střely Majkriče a Halamíčka z vápna domácí brankář bezpečně pokryl. V poslední minutě zápasu předvedli hosté konečně rychlou a kolmou akci, kdy Mrázek potáhl míč středem a přesnou přihrávkou mezi stopery vyslal nabíhajícího Majkriče, který sám na Maráka nezaváhal a po zemi mazácky vyrovnal.

Tato rána se na domácích mohla podepsat na následném penaltovém rozstřelu, zvláště když jejich hráč Moravčík hned v první sérii trefil břevno a hostující Židlík bezpečně proměnil. Poté se však karta úplně obrátila, kdy tři penalty neproměnili Pluhař, Majkrič a Mršťák, zatímco domácí včetně kopajícího brankáře Maráka byli úspěšní a k remíze tak brali bod navíc, který s ohledem na jejich problémy náležitě oslavili. 

Těšnovice se přesvědčily, že venku budou muset hrát s daleko větším nasazením než předvedly v Lubné, kde se jinak dalo vytěžit více než bod, ale je to pryč a je potřeba se soustředit na další zápas, kdy hostíme Mrlínek, kterému je rozhodně co vracet a bude to chtít 120% výkon.         


-RP-