Kvalitní výkon Áčka nakonec k bodům v Hulíně nevedl

10.09.2012 10:35

FK Admira Hulín - TJ Těšnovice 2:1 (1:0)

Branky: 31. Motal, 77. Volek - 72. Suchánek

Sestava domácí: Hložek - Kubo, Janda, Prokop, Jurášek - Adamík (75ˇNedbal M. ), Csomor (45ˇVolek ), Spáčil, Simerský R. - Motal ( 80 ˇTiman ), Šenkyřík

Sestava hosté: Zavadil - Novotný, Pluhař, Nehoda, Židlík - Chalupa (67. Bartůšek), Slováček, M.Pochylý (75. Petrůsek), Malát (60. Kunc) - Matuška - Suchánek

Fotbalisté Těšnovic nastoupili na hlavním hřišti hulínského sportovního areálu proti sousedům z tabulky FK Admira. Na výborném trávníku se hrál kombinační a technický fotbal, ve kterém byli hosté převážnou část zápasu lepším a běhavějším celkem. Aktivita našich hráčů ve středu pole ale často končila na nepřesné a zbrklé finální přihrávce, která nás ochudila o větší počet šancí. I tak jsme si vypracovali více gólovek. V dobré situaci nepropálil výborného Hložka prudkou přízemní střelou Chalupa a velkou šanci na zadní tyči řešil Suchánek hlavičkou jen do náručí Hložka. To domácí, kteří se ve slušném horku nemohli dostat do tempa, ukázali lekci z produktivity. Po ztrátě míče přišel protiútok a dlouhý centr Adamíka na jediného hráče domácích ve vápně, kterým byl ještě dorostenec Motal, kterého neuhlídal zkušený Nehoda a protože brankář Zavadil zůstal na brankové čáře, tak neměl moc šancí chytit Motalovu prudkou hlavičku a domácí vedli 1:0.

Druhý poločas byl vyrovnanější než ten první a Těšnovice přežili velký závar ve vlastním vápně, kdy nejprve prudkou střelu vyrazil Zavadil, který po zákroku zůstal ležet otřesen na brankové čáře, hrálo se dál, kdy po sérii přihrávek dvakrát zakončoval Volek, naštěstí poprvé jeho střelu hostující Pluhař vykopl z čáry a po další dorážce šel míč vedle. Pak přišla výborná pasáž Těšnovic, která přinesla tři výborné akce. Nejprve Slováček připravil výbornou posici pro Maláta, ale ten v zakončení selhal a jeho střela z jedné šla hodně mimo. Pak pěkně vysunul Suchánek obránce Novotného, jehož nádherný centr hlavičkoval z několika kroků prudce Slováček, ale přímo do nohou reflexivně zasahujícho brankáře Hložka. Zaslouženého vyrovnání se nakonec kluci dočkali, když pohotově zahraný aut přebral Bartušek, zatáhl k čáře a jeho prudkou zpětnou přihrávku umístil do sítě nabíhající Suchánek. Bohužel po vstřelené brance jsme se zatáhli hluboko na vlastní polovinu, což nebylo dobré. Zkušení domácí toho využili a v 77.min. si Volek odskočil od stoperů hlouběji do pole, odkud si téměř neatakován připravil míč a polovysokou střelou ze 30 metrů překvapil brankáře Zavadila, který zůstal přikován ve středu brány. Do konce zápasu už Těšnovice nestačili zareagovat a odváží si nezaslouženou porážku, když cenné body ze hřiště soupeře byly hodně blízko.

Za výkon je hráče třeba pochválit, kdy ve velkém horku makali a zejména záloha nově řízená zkušeným M.Pochylým spolu s výborně hrajícími Chalupou, Slováčkem a Matuškou doplňovaná útočníkem Suchánkem a výborně hrajícím obráncem Novotným zanechala velmi dobrý herní dojem. Škoda neproměněných šancí a naopak zbytečných branek, které nemusely být. V dalším utkání doma proti Lukovu, se hráči Těšnovic pokusí protrhnout i smůlu, která se jich poslední kola drží tak, aby dobrý výkon byl okořeněn také body.

Text: R.Parobek.

Fotogalerie : https://avcvek.rajce.idnes.cz/Admira_Hulin_-_Tesnovice_2-1_2012/

Pohled soupeře: https://www.hulin.cz/admira/index.php?page=reports&year=2012_13#5

Další výsledky SKUPINY B: Tečovice – Jaroslavice 0:4 Polách, Fajgara, Doboš, Batík L., Malenovice – Březnice 1:1 Vichorec – Ambrož, V. Otrokovice B – Kostelec u Hol. 2:1 Železník, Mlýnek – Gerát, Skaštice – Lužkovice 3:1 Konečník 2, Uličný – Holý, Lukov – Lubná 0:4 Ančinec 3, Žiak, Baťov 1930 – Louky 7:0 Zapletal L. 2, Zapletal P., Spurný D., Vitásek, Skyba, Janovský.