Venku opět na prázdno

14.10.2014 07:52

Veselá - TJ Těšnovice 2:0

Po posledním domácím zápase, kdy Těšnovice přehráli soupeře z Lužkovic vysokým rozdílem 7:2 chtěl tým svou formu potvrdit i venku.Mužstvo zajíždělo na půdu nováčka soutěže, Sokol Veselá.

Počasí bylo přímo fotbalové, hřiště bylo menší než je obvyklé, ale i tak tým chtěl hrát svou kombinační hru.
Od začátku hry se TJT tlačilo do předu, bohužel dostat se do zakončení přes pravou zahuštěnou stranu se nedařilo.
Velkou šanci měl Černý, který sám od postranní čáry se dostal až  do zakončení, ale brankař míč vyrazil.Šanci na otevření skóre měli i domácí, kdy Bodlák sám prošel těšnovskou obranou, ale před finálním zakončením mu již z kopačky míč ukopl Šojdr.Těšnovicím se dostalo několik menších šancí, zato Veselá na tom byla o moc lépe.Domácí zasáhli břevno.Následovali dvě zcela tutové šance, ale obě úspěšně a perfektně zlikvidoval brankař Valoušek.Těšnovskou šanci zajistil Pochylý, který z rohového kopu poslal míč přesně na Černého, bohužel míč mu uskočil.Od poloviny hřiště s míčem unikl sám Janoštík, kterého fauloval domací stoper, Janoštík sice zakončil, ale gól z toho nebyl.Za tento faul domácí Odstrčilík obdržel žlutou kartu.Soupeř mohl těžit z chyb naší obrany, ale Valoušek své mužstvo podržel.Těšnovice měli pár menších šancí, které se nepovedlo proměnit.Před koncem poločasu obdržel žlutou kartu O. Bartušek, který vyjadřoval nesouhlas s rozhodnutím sudího.Než se oba týmy stačili pořádně rozkoukat po přestávce, tak ve 47.minutě obdržel nahrávku křížem přes vápno Pavel a ten proměnil, 0:1.Těšnovice mohli hned na to srovnat,prvně hlavičkoval Černý, brankař vyrazil, opět hlavou, tentokrát Pluhař zakončoval, bohužel těsně nad.V 50. minutě vystřídal Petrúska Řehák.Sice Janoštík a J.Bartušek měli šance, ale dále se nedařilo proměnit .V 63. minutě obdržel J. Bartušek žlutou kartu, komentář k rozhodčímu.65.minuta Veselá vystřídala Bodláka za Machalíčka.Srovnat mohl Janoštík, ale brankař Červenka chytil.V 68 minutě po rohovém kopu Machalíček zvýšil na 2:0.U Těšnovic proběhli dvě střídání, prvně v 74. minutě Pochylého nahradil Křížek a v 82. minutě Černého vystřídal Majkrič.Také Veselá do konce zápasu ještě dvakrát vystřídala, v 83. minutě Pavla Dlabaja a v 90. minutě Manďáka Mikšík.
Bohužel ani tento venkovní zápas nám nevyšel, ani velmi podprůměrný výkon trojce rozhodčích - Veselý – Havránek, Frajt, nemůže být  omluvou, ale věříme že v dalších kolech budou výkony stejně dobré jako doma i na hřištích soupeřů.

Sestavy:

Veselá: Červenka, Čoček,Odstrčilík, Divoký, Večera, Bodlák (65. Machalíček),David Dlabaja, Žůrek, Dlouhý, Pavel (83.Martin Dlabaja), Manďák (89. Mikšík)

Těšnovice: Valoušek– Pochylý (75. Křížek), O. Bartušek, Chalupa, Černý (81. Majkrič) – Šojdr, Novotný, Petrúsek (50. Řehák), J.Bartušek , Janoštík, Pluhař

 

článek ze Zlínského deníku

VESELÁ – TEŠNOVICE 2:0 (0:0)

Individuální prunik Bartuška hasil hned ve 12. minute až vcasným a úspešným skokem pod nohy brankár Cervenka. Pak se ale zacali prosazovat i domácí a utkání se vyznačovalo až nezvykle velkým množstvím gólových situací pred obema brankami. Do role hlavního spalovace šancí se pasoval v tomto utkání domácí Mandák, který ve 25. Minute zblízka zastrelil brevno. Podobné šance v obou poločasech spálil ješte tri. Cekání na první gól mohli ukoncit hosté, když ve 29. minute šli opet sami na Cervenku, který bravurne vybehl. Byl ale pískaný ofsajd. Útoky se prelévaly ze strany na stranu. Obrany chybovaly, ale útocníci nemeli to správné štestí v koncovce, proto se do kabin šlo za bezbrankového stavu a oba souperi živili stále nadeji na tríbodový zisk. V úvodu druhé pule ale vyšla parádní akce domácím. V 47. minute Bodlák zatáhl míc po pravé strane,jeho centr našel v opacném rohu vápna Pavla a ten bez prípravy pálil presne. Domácí

po gólu ubrali na ofenzive a do šancí se zase prosazovali pro zmenu hosté. Hosté pak diskutovali s rozhodcím než aby hráli a vyvrcholením byla 68. minuta, kdy hosté reklamovali ofsajd a prestali hrát úplne. Strídající Machalícek zustal stát    sám s mícem na znacce penalty, a když videl, že se nepíská, a presto ho nikdo neatakuje, tak míc uklidil pohodlne do brány. Rozhození hosté už rezignovali na zvrat v utkání a mohli ješte i znovu inkasovat. Hosté rezignaci potvrdili také tím, že na záverecných deset minut nasadili i patnáctiletého Karla Majkrice. Tešnovice tak ve druhé puli prišly nejen o

všechny body, ale jak smutní hráci komentovali pri odchodu ze hrište, i o tucnou prémii, kterou jim vedení vypsalo za

potvrzení predchozího domácího vítezství 7:2.

 

Branky: 47. Pavel, 68. Machalícek. Rozhodcí: Veselý – Havránek, Frajt, 150 diváku.

Veselá: Cervenka – Cocek,Odstrcilík, Divoký, Vecera – Bodlák (65. Machalícek),David Dlabaja, Žurek, Dlouhý – Tomáš Pavel (83.Martin Dlabaja), Mandák (89. Mikšík).

Tešnovice: Valoušek– Pochylý (75. Krížek), Ondrej Bartušek, Chalupa,Cerný (81. Majkric) – Šojdr, Novotný, Petrusek (50. Rehák), Jirí Bartušek – Janoštík, Pluhar.