Fair play domácího útočníka znamenala remízu

19.08.2013 05:28

Malenovice - Těšnovice 0:0 

Sestava: Maceja - Novotný, Pluhař, Slováček, Kunc - Židlík (78. Šojdr ) - Chalupa ( 63.Pochylý ), Matuška, Petrůsek, Malát - Černý ( 68. Bartušek )

 

 

Do utkání nemohli trenéři počítat s lehce zraněním  Zikmundem a pracovně zaneprázdněnými  Súkupem a Suchánkem. K mužstvu se naopak připojil Jirka Bartušek, který chtěl původně z klubu odejít. Trenéři se rozhodli na hřišti jednoho z favoritů soutěže využít nepřeberných zkušeností Jířího Maceji.    

Aktivněji vstoupili do zápasu hosté z Těšnovic, když si dokázali vypracovat několik slibných pološancí. Na hrotu se velmi statečně byl Černý, jehož obránci Malenovic zastavovali z vypětím všech sil. Nejdůležitější moment prvního poločasu a jak se později ukázalo i celého utkání se zrodil v 37.minutě. Do vápna Těšnovic se prodral domácí útočník Malota. Po souboji s Macejou se ocitl Malota na zemi a sudí Staško pískl pokutový kop. Z pozice jenž měli jak trenéři tak i samotný sudí to skutečně vypadalo na pokutový kop. K zahrávání penalty se postavil faulovaný hráč, jenž k překvapení všech poslal míč jen lehkou přihrávkou do náručí brankáře Maceji. Jak sám hráč přiznal upadl ve vápně spíše vlastní vinou tudíž nechtěl získat výhodu z nesprávně nařízené penalty. Domácí utočník sklidil potlesk na otevřené scéně od fanoušků Těšnovic a po utkání i uznání všech aktrérů zápasu. Tento čin fair play by neměl být opomenut a snad bude i po zásluze odměněn samotný hráč.

Ve druhém poločase domácím postupně ubývali síly a vyráželi jen do brejků jenž táhl zejména Zimčík. Těšnovice si vypracovali dvě 100% šance a to zejména díky daleko lepší fyzické kondici. Bohužel Židlík se místo střely rozhodl ještě raději přihrávat Černému jenž jeho nahrávku nečekal a posléze i samotný Černý nedostal po krásné akci hostujícího celku míč do branky domácího brankáře Juráně. V utkání jenž nabídlo bojovný fotbal, ale málo vzruchu před brankáři se divácí branky nedočkali. Zahozené šance mrzí, ovšem z Malenovic se moc vozit body nebudou tudíž buďme rádi, že naše mužstvo uhrálo tento výsledek.

Fotogalerie na https://cajma.rajce.idnes.cz/18.8.2013_Malenovice_-_Tesnovice_0_0

-OB-