Z mlhy body nevyšly

30.10.2014 05:30

Na sváteční den připadlo dohrávka odloženého zápasu našeho A mužstva s S.K. Tlumačov.Nastal již podzim a teplota se vyšplhala jen několik málo stupňů nad nulu a hustá mlha, díky které se ani téměř nehrálo.Protože v několika minulých zápasech se nám nedařilo, chtěli jsme k zápasu přistoupit zodpovedně a získat body.Chtěli jsme navázat na na nedohraný zápas, kdy po poločase jsme vedli 4:2.

Co nejdříve jsme se chtěli dostat do vedení a  zkoušeli útočit.Sotva zápas začal, Křížek hledal spoluhráče z boku, ale jeho centr byl ubráněn na roh.I Tlumačov chtěl do vedení, což se mu málem povedlo.Chyba v naší obranně dovolila Máčalovi, aby šel sám na bránu, ale brankař Maceja situaci zvládl.Další šance pro Janoštíka byla rychle utnuta jeho zfaulováním.Jen o pár okamžiků měl Janoštík dallší šanci, ale jeho střela byla slabá a brankař s přehledem chytil.Tlumačovského brankaře Škrabala se Těšnovice snažili propálit.Chalupa střílel z dálky, Petrúsek ze strany, ale ani z jednoho nepadl gól.Do zcela jasné gólové šance se dostal Janoštík, kdy přehodil brankaře, ale přesto míč skončil vedle brány.Na druhé straně Tlumačov poslal z dálky prudkou střelu, Maceja opět výborně zakročil a srazil na roh.Tím tlak na Těšnovice neskončil, útočná dvojce Máčala-Mouka J. mířil s míčem k naší bráně, ale naštěstí Černý si dokázal pokrýt.Mouka jen o minutku později opět šel sám, Maceja chytil, ale mokrý míč mu vyklouzl, ale Černý pohotově míč odkopl.Nábor Tlumačova tím neskončil, trestným kopem poslali míč k tyči, ale brankař opět výborně zakročil.Při další akci Tlumačova centr zasáhl Pluhaře a kopal se roh.I přes ne zcela dobré pokrytí naší obrany gól nepadl.I Těšnovice útočili, kdy střelou z otočky vystřelil Janoštík, brankaře nepřekonal.Trestňák pro Tlumačov kopal Máčal, pokoušel se vsítit okolo zdi, ale Maceja zkušeně chytil.Žlutou kartu obdržel domácí Petrúsek za hru vysokou nohou.Jonášek centroval na domácí bránu, ale Novotný hlavou nebezpečí zažehnal.První poločas skončil 0:0, což bylo odpovídající hře.
Časomíra ukazovala teprve 46.minutu a samostaně útočící Mouka J. poslal obloučkem míč do sítě, 0:1.O dvě minuty pozděli, tedy v 48. minutě si míč k trestnému kopu postavil Pochylý.Zasáh ale jen zeď.Ovšem odražený míč se dostal ke Křížkovi a ten probil a tím srovnal na 1:1.Hrála se velmi rychlá hra. Útok hostů byl přerušen díky postavení útočníka v offsidu.Do jasné gólovky se dostal Máčala, ale zasáhl jen tyč.V 62. minutě střelce Křížka vystřídal Malát. a v 73. minutě Petrúska nahradil Řehák.Tlumačov se pokoušel dostal opět do vedení z přímého koku, ale nepodařilo se mu to.Hosté v 84. minutě vystřídali Jonáška za Barwinga.V 85. minutě tlumačovský Mouka vystřelil, ale bohužel náš brankař neviděl a hosté tak vedli 1:2.V 86. minutě na hrot útoku nastoupil brankař Valoušek místo Slováčka.Dvě minutky před koncem Janoštík zfauloval nesportovně soupeřova brankaře a obdržel žlutou kartu.
Bohužel i tento zápas se nám nevydařil, jak bychom chtěli.Doufáme, že naši díváci na nás nezanevřou a v něděli 2.11. nás přijdou podpořit na poslední domácí zápas letošního roku
 
Rozhodčí: Dunda Roman, Havlín Ondřej, Slavík Miroslav
 
Sestava:
Těšnovice:Maceja, Pochylý, Křížek(62. Malát), Slováček(86. Valoušek), Bartušek J., Chalupa, Černý, Janoštík, Novotný, Petrúsek(73. Řehák), Pluhař-Konečný, Majkrič, Švec
 
Tumačov:Škrabal, Tyl, Mouka J., Duroň, Malý, Mudřík, Zálešák, Psota, Máčala, Sedlář, Jonášek J.(84. Barwig)-Mouka P., Jonášek Z.