Zatím nejlepší letošní výkon Těšnovic přišel v derby s rezervou Kvasic

12.09.2017 16:34

Neděle 10. 9. 2017 16:00

TJ Těšnovice - FC Kvasice B 6:1 (2:1)
300 diváků    

Rozhodčí: Zakopal Tomáš - Utěkal Josef, Zichala David (laik).

Branky: 11. a 17. a 47. Černý Roman, 48. Mršťák Josef, 57. Malát Jiří, 84. Malát Dominik - 45. Brázdil Michal.

Sestava TJT: Zavadil Dominik - Novotný, Pochylý M., Mrázek, Slováček - Černý, Matuška, Svačina, Malát J. - Mršťák, Malát D. Trenér Roman Potočný.

Sestava FC Kvasice B: Rec - Pánek, Lučan, Brázdil, Hora, Dočkal, Pospíšil R., Ambruz, Ševela, Foltýn, Janoštík. Trenér Jaroslav Silný.  


Utkání dvou vcelku spřátelených soupeřů se hrálo v Těšnovicích, kde domácí hostili rezervu Kvasic. Hosté přijeli posílení o hráče A mužstva, kteří rezervě tradičně vypomáhají, což jsou Jakub Hora a zejména dvojice Radek Janoštík a Michal Brázdil (oba jak známo bydlí v Těšnovicích), což dalo zápasu ještě větší náboj a interes. Obecně se čekalo vyrovnané utkání, ale před výbornou diváckou návštěvou nakonec dominovali domácí. Už v 11.minutě po pěkné kolmé akci utekl Jirka Malát a jeho centr trefil do sítě jeden z více nabíhajících hráčů Roman Černý. Ten nastoupil s čerstvě vytaženými stehy na hlavě a zápas se mu moc povedl stejně jako všem ostaním spoluhráčům. Druhou branku přidal Roman Černý hlavou po další pěkné akci a centru Dominika Maláta ze strany. Pak domácí nedotáhli několik slušných akcí k dalším brankám, přičemž šance na to měli. Místo toho přišel rohový kop a robustní Brázdil překonal hlavou Dominika Zavadila v domácí brance.

Kdo čekal, že kontaktní branka do šaten utkání zdramatizuje, tak za chvíli znal rozuzlení. Domácí vlétli do ruhé půle jako uragán, po dvou minutách dokonal Roman Černý hattrick a minutu nato po další kombinační akci zvýšil Pepa Mršták na rozdíl tří branek. Domácí byli nadále při chuti, tentokrát jim nadstandarně zahrál nebývalý počet hráčů, všichni hýřili pohybem, aktivitou, chtěli míč a přidali i herní kvalitu. Výsledkem byly další dvě branky v síti brankáře Miroslava Rece. Nejprve obloučkem přes něj zakončil své sólo Jirka Malát a šest minut před koncem střílel nekompromisně Dominik Malát po nádherném přízemním centru kapitána Novotného. Domácí si výhru zasloužili, jejich zlepšený přístup k docházce, tréninku a zápasu se odrazil na výsledku a také na pocitu ze hry. Nutno podoktnout že hosté i se přes dnešní výpadek svým postupem do okresního přeboru zasloužili o to, že se v Těšnovicích odehrál takový tahák, na který přišlo přes tři stovky diváků. Kvasické benfice určitě přejeme, ať se jí daří lépe v dalších kolech. Naši borci za velkého přispění nového trenéra R. Potočného a asistenta J. Židlíka doufejme pochopili, co jejich fotbal potřebuje a jak by se jim pak mohl odvděčit. Dokázat to však budou muset v dalším průběhu a dalších zápasech.

-RP-               


Hodnocení realizačních celků obou klubů přidáme....