Ze Slavkova vezou muži první prohru

18.09.2016 19:58

Neděle 18. 9. 2016 15:30

Slavkov p. H. - TJ Těšnovice 4:1 (1:1)
153 diváků    

Branky: 9. a 90. Barot Josef, 68. Ponížil Radek, 76. Krajcar Petr - 42. Potočný Roman

Rozhodčí: Handl Radim.

Sestava: Zavadil - Novotný, Potočný, Pochylý M., Halamíček (46. Židlík) - Hrabal (65. Dočkal), Matuška, Pernorio (76. Řehák), Majkrič - Mršťák. 


Na Slavkově pod Hostýnem se utkal třetí celek tabulky s druhým. Na menším hrbolatém hřišti se hrál rušný fotbal, který svou kvalitou patřil ke špičce okresního přeboru.

Domácí začali s velkým nasazením a do vedení je dostal hlavičkou po standardní situaci kapitán Barot. Hosté mohli zanedlouho na to vyrovnat, když po parádním sólu Majkriče z levé strany se dostal míč k Mršťákovi, který sám před brankářem ještě přihrál Pernoriovi, ale tomu míč poskočil na drnu a prázdnou bránu z několika kroků překopl. Na druhé straně šli domácí sami na brankáře Zavadila, který ale výborným zákrokem zachránil. Hosté vyrovnali těsně před pauzou, když se hlavou po centru Matušky prosadil Potočný.  

Druhý poločas začaly Těšnovice náporem a na dobrých dvacet minut uzamkly domácí na jejich polovinu. Slavkov však podržel brankář Čačala, který nejprve zázračně vytáhl na tyč hlavičku Mršťáka po přesném centru Novotného a poté vyrazil i dvě nepříjemné střely směřující k tyči jeho brány. V době velkého náporu hostů však domácí podnikli rychlý brejk, hostům nevyšla ofsajdová past a osamocený Ponížil už si věděl rady a podél Zavadila skóroval. Hosté mohli vyrovnal velmi rychle, ale Mršťákovu přihrávku nedokázal zblízka dotlačit do sítě Pernorio ani Majkrič a domácí brankář nakonec míč vyškrábl z brankové čáry odkud jej následně obránci odkopli do bezpečí. Definitivní zlom v utkání znamenala třetí branka domácích, která padla po standardní situaci a hlavičce z malého vápna. Těšnovice se snažily s výsledkem ještě něco udělat, ale domácí odolávali a navíc jejich další kontry chodily do ještě více otevřené obrany. V 90. minutě jeden z nich přinesl velký závar, kdy brankář Zavadil dvakrát po sobě odolal, ale odražený míč nakonec poslal přesnou střelou k tyči Barot. Tři body tak zůstaly pod Hostýnem.

Výkon Těšnovic si nezasloužil tak vysoký rozdíl ve skóre, ale produktivita domácích byla dnes vyšší a takový je někdy fotbal. Oba soupeři si zásluhou skóre vyměnili své pozice v tabulce. Zápas velmi dobře řídil rozhodčí Radim Handl, který nechával hře spád a byl vždy blízko u všeho důležitého. Hráči Těšnovic se musí rychle oklepat a nastartovat směrem k dalším výhrám potřebným k udržení kontaktu s nejvyššími pozicemi tabulky. Poděkování určitě patří početné skupině fanoušků Těšnovic, kteří neváhali cestovat na Slavkov a podpořit svůj tým.      


-RP-