Vždycky nevyhraje ten lepší

06.06.2014 08:32

Těšnovice přijeli do Jaroslavic bojovat o nadějí v boji o první místo. V případě úspěchu by byl odstup od prvního je jeden bod a konec soutěže by byl ještě hodně napínavý.

Do zápasu nemohl použit kouč Hradil zraněné Maláta, Chalupu, Pernorio chyběl z rodinných důvodů a Kunc byl odvelen na svoji promoci. Na pomoc byl tedy povolán Michal Nehoda

Utkání začalo tak jako většina zápasů Těšnovic. Hosté byli aktivní drželi míč, ovšem již v 8.minutě po menším zaváhání Těšnovické obrany se dostali domácí do vedení. Tento fakt jim obrovsky pomohl. Domácí se zcela správně obavali rychle kombinační hry hostů a po vstřelé brance zalezli do ulity z nichž vystrkuvali růžky jen občasným rychlým brejkem. Těšnovicen se za výrazného povzbuzování zcela zaplněné tribuny ( zaplněna byla hostujícícmi fanoušky ) pustili do dobívání domácí branky. Ve 20 minutě napříhl z rohu vápna Jirka Bartušek a k překvapení bránkáře Žbela míš skončil v růžku branky. Bylo vyrovnáno a Těšnovice dál trpělivě bušili do domácích. Ti ovšem pozorně bránili.

Nástup do druhé poloviny utkání se Těšnovicícm vůbec nepovedl ve 47. minutě se po špatně pokrytém trestném kopu dostali domáci opět do vedení. Tato drobná chybka se ukázalo jako fatální. Chvilku před obdrženou brankou měl  na hlavě vedení Židlík. Hosté vrhli vše do útoku. Od 65.minuty hráli Těšnovice na tři útočníky a po příchodu Nehody dokonce na 4. Prostě nic jiného než výhra hosty nezajímala. Bohužel z tlaku se nic neurodilo alespoň vyrovnání měl na hlavě Zikmund. Jaroslavice tedy slavili postup do 1.A ovšem hráčům Těšnovic nelze něž pogratulovat k skvělému výkonu, boj o první příčku se bohužel rozhodl jinde než v Jaroslavicích. Některé jarní ztráty boleli víc než se zdálo. I tak má mladé Těšnovické mužstvo za sebou výbornou sezónu a ve zbývajících dvou zápasech jara ještě je o co hrát i druhé místo by znamenalo historický úspěch.

Sestava Těšnovic: Valoušek - Slováček, Šojdr ( Zikmund), Pluhař, Novotný - Petrůsek (Nehoda),Pochylý, Matuška ( Černý ),Bartušek O., Židlík - Bartušek J.

B: J. Bartůšek